Митрополит за 91 псалм на сградата с апартамента на Цветанов: Звучи ми доста окултично

9590
Митрополит за 91 псалм на сградата с апартамента на Цветанов: Звучи ми доста окултично
Снимка: БГНЕС

Звучи ми доста окултично. В крайна сметка православната църква има процедура на освещаване на нов дом, така че едно просто вграждане на надпис го обезсмисля. Бих казал, че това по-скоро е един маркетингов прийом. Това заяви западно и средноевропейският митрополит Антоний в коментар относно прословутия вече 91-ви псалм, вграден в Къщата на буквите, която стана особено популярна заради скандала "Апартаментгейт".

Припомняме, че в обясненията си за сделката за апартамента на Цветанов, арх. Весела Мирянова, един от собствениците на фирма "Артекс", каза пред Нова телевизия, че вторият човек в ГЕРБ оценил архитектурата на Къщата на буквите и заради „тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм. На сградата е написано "Реша ли да направя добро, няма сила, която да ми противодейства".

Валери Симеонов: Просташки лов на вещици е оставката на Цачева

Липсват всякакви основания за оставката на Цецка Цачева, смята лидерът на ПП НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ В...

Според митрополита, енергийната защита е нашата молитва, а всичко останало са спекулации, начин за привличане на клиенти. Той обърна внимание на „недостатъчната просветеност” на вярващите и наблегна, че Българската православна църква (БПЦ) се опитва да образова миряните.

Нямам представа откъде са го взели, коментира още свещеникът на въпрос на Нова телевизия, че въпросният текст всъщност не е точен така, както е в Библията.

Същевременно евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки заяви, че ако бъде доказано, че някой си е позволил да се възползва от своето политическо положение за прокарване на закони за лична облага, той трябва да бъде преследван от закона. "Какво ще реши да направи г-н Цветанов – предстои да видим", добави Джамбазки. Той каза и, че сега уравнението ще е много сложно, но е нереално да се твърди, че един човек е способен да организира избори. "Когато си в изборна позиция, не е време да осъществяваш успешни имотни сделки. Когато почнеш да демонстрираш имотно състояние, нещо може би не е наред. Някакси това е една мотика, която се оказва настъпена за втори път", многозначителен беше Джамбазки.

Евродепутатът застъпи и мнението, че "Обединени патриоти" трябва да отидат на евроизборите заедно и че избирателите не признават правенето на политически сметки. Той предупреди и, че НФСБ правели "броене на дивите зайци" със сметки коя партия в коалицията колко общински съветници има по места.

БСП иска отстраняването на Цветанов от политиката

БСП поиска Цветан Цветанов да си подаде оставката и да напусне политиката изобщо. Мотив за искането на опозиционната партия е не с...

Разсрочването на дълговете на Мюфтийството

Искам да кажа, че нито сме инициирали, нито сме вносители на искане за опрощаване и разсрочване на дългове, защото БПЦ няма дългове, каза митрополитът, но същевременно заяви, че националната сигурност не зависи от нов закон за ограничаване на външно финансиране на вероизповеданията. Причината – според митрополита и сега си има закони, по които могат да се проверяват всякакви дарения за вероизповедания и какъв е произходът им. Той добави, че е решение на управляващото мнозинство какво да прави със законите.

Относно възможността да се позволи по-широко навлизане на исляма в България, митрополитът уточни, че това е въпрос на политиката на съответната държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com