Много българи остават блокирани в Гърция

976
Много българи остават блокирани в Гърция

Много българи остават блокирани на гръцки острови заради продължаващите протести на най-големите в профсъюзи в южната ни съседка. Точната бройка на сънародниците ни в страната не е ясна, няма данни за такива в бедствено положение, съобщиха от МВнР.

Най-много са нашенците, които не могат да се приберат от о. Тасос и Самотраки заради стачката на фериботите. Други, които се намират в континенталната част на Гърция, няма от къде да заредят с гориво.

Юнкер похвали Гърция

Гърция е изпълнила основните цели на изискваните от кредиторите реформи и партньорите й от еврозоната ще започнат да обсъждат възможнос...

Част от българите се прибират със самолети. Някои са успели да отпътуват с извънредните полети от Корфу, Родос, Крит и Санторини до най-близкото летище, след което с осигурени автобуси до България.

МВнР предупреждава за получена информация за нерегламентирани курсове на плавателни съдове от о. Керкира, които е възможно да са ненадеждни и следва са се подходи с внимание за претоварване и спекула с цените.

Работи връзка от Керкира до Албания, Саранда, откъдето на около 30 км се намира гръцката граница. Корабът пътува два пъти дневно в 9.00 и в 18.00 ч., но билетите за превоз на автомобили са изчерпани до вторник (10 май).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество