Молдовското правителство възстанови централното финансиране на българската общност в Тараклия

5170
Молдовското правителство възстанови централното финансиране на българската общност в Тараклия
Възстановеното финансиране на българската общност в Молдова е европейско решение, заяви българският външен министър Николай Младенов

Молдовското правителство възстанови централното финансиране на българската общност в Тараклия. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Възстановеното финансиране на българската общност в Молдова е европейско решение, заяви българският външен министър Николай Младенов по повод решението да се възстанови централното финансиране на Тараклийския национален район. След съвместните усилия на президента, премиера и МВнР на България, днес молдовското правителство възстанови финансирането.

Нови антибългарски своеволия на сръбските митничари

Културно-информационният център на българите в Босилеград осъди поведението на сръбските митничари от ГКПП „Рибарци” , коит...

„Използвам случая да поздравя правителството на Молдова за това европейско решение”, каза Николай Младенов. То ще позволи да функционират нормално образователните институции, болниците и цялата общност в Тараклия като цяло. На карта беше поставено бъдещето на автономните институции в района и тяхната дейност.

Българската общност в Молдова е най-естественият мост към европейската интеграция на страната. Днешното позитивно решение е още едно доказателство за приятелските и партньорски отношения между София и Кишинев, както и е израз на изградено доверие, каза още българският външен министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com