X
 
 

МВР купува средства за криптографска защита на глас за 8 млн. лв.

1721 0
photo of МВР купува средства за криптографска защита на глас за 8 млн. лв.
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
За сумата от 8 млн. лв. с ДДС Вътрешното ни министерство купува средства за криптографска защита на глас, става ясно от обявление на ведомството.

Доставките ще са периодични, по заявка. Предвидено е да се купят 130 средства за криптиране на глас, 2 броя Call Manager за връзка между хардуерни криптографски средства за криптиране на глас, 130 IP телефона, от които 50 по стандарт TEMPEST. Заложено е и обучение на служители на възложителя за работа с криптографските средства.

Разбиха международна престъпна организация, ръководена от българи

Разкрита е международна престъпна организация за незаконно производство на цигари на територията на Испания, с последващо разпростране...

Поръчката е ограничена и кандидатите трябва да притежават валидно свидетелство за одобрение, издадено от Органа по криптографска сигурност на България – ДАНС, за използване на средства за криптографска защита на национална класифицирана информация до ниво „Поверително“.

В документацията пише, че не е осигурено финансиране, когато е открита процедурата. Поради това е предвидена клауза за отложено изпълнение, съгласно която всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му, ако изпълнителя не е уведомен за осигурено финансиране.

Възложител на поръчката е Дирекция "Комуникационни и информационни системи" към МВР. Обявена е също и процедура за доставка на система за защита на електронна поща, чиято стойност е 140 000 лв. без ДДС. Тя включва доставка на две хардуерни устройства и 2000 лиценза за защита на електронната поща за срок от минимум 36 месеца. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 2 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...