Над 11,7 млн. лева по 4 схеми ще получи сектор „Животновъдство“

4216
Над 11,7 млн. лева по 4 схеми ще получи сектор „Животновъдство“
Снимка: Getty Images/Guliver

В 4 схеми са разпределени общо 11 742 820 лв., които се предоставят на фермерите от сектор „Животновъдство“ по временната извънредна помощ. Тя е определена от Европейската комисия за преодоляване на последиците от кризата на пазара на мляко в ЕС. Те бяха приети на заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

За фермерите, отглеждащи крави, помощта е на обща стойност 9 918 375 лв., като те ще бъдат подкрепени в две схеми. Първата схема „Подпомагане на база реализирани и декларирани от изкупвачите и производителите на краве мляко доставки и/или директни продажби на мляко през квотния период 2014/2015 г.“ е с бюджет от 5 447 975 лв. Втората схема е за подпомагане на брой млечни крави в стопанство, по която се разпределя финансов ресурс в размер на 4 470 400 лв.

В Шумен учредиха Областен съвет по животновъдство

Областен съвет по животновъдство беше създаден днес в Шумен. Учредителната среща се проведе по инициатива на Министерството на земедели...

Стопаните, оглеждащи овце-майки и/или кози-майки, ще получат подпомагане по Схема 3 „Подпомагане на брой овце-майки и кози-майки в стопанството“, която е с бюджет от 1 541 165 лв.

Четвъртата схема „Подпомагане на брой биволици в стопанството“ ще подкрепи фермерите с биволици, за които са предвидени средства в размер на 283 280 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com