Над 150 000 души ще пътуват с автобуси за великденските празници

1997
Над 150 000 души ще пътуват с автобуси за великденските празници
Снимка: БГНЕС

Над 150 000 души се очаква да използват автобусен транспорт през великденските празници.

Това каза Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи, във връзка с пътникопотока по време на великденските празници, за готовността на превозвачите и сигурността по автогарите.

Специален великденски базар ще има на площад "Славейков"

По случай настъпващите празници, "Пазари Запад" ЕАД имат честта да поканят всички желаещи на Великденски базар на пл. "Славейков" в Соф...

Топалова уточни, че все още има свободни места, тъй като не са много закупените предварително билети. „Очаква се хората, предвидили пътуване, да си закупят билети през следващата седмица“, заяви Галя Топалова, цитирана от "Фокус".

Председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи допълни, че ако за пътниците, които чакат последния момент, за да се приберат има предвидени допълнителни автобуси. Тя поясни че хората нямат предпочитани дестинации.

По-рано служебният министър на туризма Стела Балтова посочи, че около 22% повече чуждестранни туристи ще посетят България за Великденските празници тази година в сравнение с миналата.

Тя уточни, че според данните на Летище София се е увеличил броят на гостите, които ще посетят България, идващи от Германия, Великобритания, Италия и Португалия.

Несебър ще бъде домакин на ветроходна регата за Великден

От 13 до 16 април Несебър ще бъде домакин на Ветроходна регата „Великден“, която ще се проведе в акваторията на Несебърския...

Стела Балтова коментира, че Единната система за туристическата информация трябва да бъде въведена през септември или октомври, но все още се очаква становището на Комисията за защита на конкуренцията за спечелената обществена поръчка.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com