Най-после в НС се сетиха да предложат отпадане на робията към "Топлофикация"

5559
Най-после в НС се сетиха да предложат отпадане на робията към "Топлофикация"
Снимка: Thinkstock

На война с „Топлофикация” чрез промени в Закона за енергетиката – на това изглежда са готови от „Патриотичния фронт”.

Основното предложение на водената от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов група е да отпадне чл. 153, ал. 6 от енергийния закон: „Клиентите в сграда-етажна собственост, които прекратят топлоподаването към отоплителните тела в имотите си, остават клиенти на топлинната енергия, отдадена от сградната инсталация и от отоплителните тела в общите части на сградата”. Вместо да се търси съгласието на поне 2/3 от собствениците в сграда-етажна собственост, когато някой иска да се откаже изцяло от „Топлофикация”, Патриотите предлагат отказването да става с писмена декларация пред съответната „Топлофикация”. Става въпрос за прекратяване на топлодаването за парно и топла вода от съответната абонатна станция или от нейното самостоятелно отклонение.

Шефът на КЕВР обещава значително по-ниски сметки за парно

Между 20 и 30% по-ниски ще са сметките за парно и топла вода на потребителите през този отоплителен сезон в сравнение с предишния. Това...

"Патриотичнит фронт" обосновава предложението си с имплементираното еврозаконодателство в Закона за защита на потребителите – всеки потребител има право да откаже непоискана услуга! Досега „Топлофикациите” се аргументираха точно с нормите на Закона за енергетиката, за да продължават да търсят такса „сградна инсталация”.

Да няма програми или отделни предавания по БНТ и БНР и на друг език, ако са предназначени за български граждани, за които българският език не е майчин. Всички програми и предавания, предназначени специално за български граждани, чийто майчин език не е българският, да се правят само на български. Това предлагат още от „Патриотичния фронт”.

Като мотив за това предложение „Патриотичният фронт” посочва противоречието с Конституцията и задължението на всеки български гражданин да изучава и ползва български език. Освен това Патриотите считат за допълнителна мотивация да се учи български език чрез специфични програми и предавания за български граждани, чийто майчин език не е български.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com