Най-важното за деня, 26 юни 2023 г.

4505
Най-важното за деня, 26 юни 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 26 юни.

ДЕНКОВ: ЩЕ СИ ПОДАМ ОСТАВКАТА, АКО НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ. НЕ НАЗНАЧАВАМЕ САМО НИЕ

Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и голяма част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, за да си свършат работата. Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков след участието си в Първата годишна конференция на Съвета за икономически анализи.

ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА НЕ ПРИЕМА УЛТИМАТУМИТЕ НА ПП-ДБ

„Малко е несериозно да се поставят ултиматуми в петък следобед, не се работи в една такава демокрация“. Това каза бившият външен министър и понастоящем депутат от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева пред bTV относно седемте ултиматума, които постави ПП-ДБ, за да не поиска и да не свали оставката на правителството. 

КАК ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ДОГОВОРИ ПОСКЪПВАТ ПРЕЗ ДЕН И ПО ДВА ПЪТИ НА ДЕН?

Възможно ли е договор да поскъпва през броени дни? Възможно ли е да поскъпва в два последователни дни? А възможно ли е да поскъпва по два пъти на ден? С милиони. Оказва се, че в родната ни действителност всичко това е напълно възможно.   

РАДЕВ ПРЕДУПРЕДИ ЕВРОПА, ЧЕ СКОПИЕ ЗАЛАГА НА АКТИВНО ЛОБИРАНЕ ЗА ЕС

В писмо до европейските лидери и институции президентът Румен Радев подчертава, че винаги е изразявал и отстоявал принципната позиция на България за последователна подкрепа на европейската интеграция на Северна Македония – близка за нас страна, с която ни свързва обща история, традиции, културно наследство, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът отбелязва, че в същото време българската държава винаги е подчертавала основните принципи, на които се основава процесът на разширяването на ЕС – тези на собствените заслуги и изпълнението на критериите за членство чрез всеобхватни обществено-политически реформи.

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОДОБРИ НОВ ПАКЕТ ВОЕННА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА

Министерският съвет прие нов пакет от военна и военно-техническа помощ за Украйна в изпълнение на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 г.

ПОЛИТОЛОГ: КОНСПИРАЦИЯ Е, ЧЕ АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ СТОИ ЗАД ПРИГОЖИН (ВИДЕО)

Преди малко повече от 48 часа Евгений Пригожин със своята частна армия Вагнер превзе контрола над щаба на армията и ключови съоръжения в град Ростов на Дон след това пое към Москва.

КРАЛЯТ Е ГОЛ: ОЦЕНКАТА ЗА ПУТИН ОТ УКРАИНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ

След събитията от събота с въоръжения метеж на собственика на "Вагнер" Евгений Пригожин, руският диктатор Владимир Путин окончателно загуби и последните остатъци от някогашния си имидж на "силен лидер". Това каза говорителят на Главното разузнавателно управление на Украйна Андрей Юсов в ефира на телевизионния канал "Рада".

РАЗСЛЕДВАНЕ: КОРПОРАЦИЯТА "ВАГНЕР" ИЛИ КАК ЛОНДОНСКИ АДВОКАТИ ЗАЩИТАВАТ ПРИГОЖИН

През април 2020 г. товарен самолет излетя от летище Жуковски край Москва, пътуващ за Хартум. Според документите на борда на самолета имало 28 000 килограма сладки меденки, които са доставени в суданската столица от малко известната компания RN-Trading, регистрирана в Санкт Петербург. Тогава никой не обърнал внимание на този полет. Пратката е изпратена от името на кетъринг предприемача Евгений Пригожин, подкрепян от Кремъл, преминал пътя от бивш затворник до основател на частна военна компания, продаваща услугите си на диктатори по целия свят.

УКРАИНСКИ УСПЕХИ В ЗАПОРОЖИЕТО, БАХМУТ И ХЕРСОН. КАКВИ СА ВЕРСИИТЕ ЗА СДЕЛКАТА С ПРИГОЖИН? (ВИДЕА)

Руски източници вече спекулират с особеностите на сделката, сключена с посредничеството на беларуския диктатор Александър Лукашенко за прекратяване на въоръжения бунт на ЧВК "Вагнер".

ОТ ПАЦИЕНТ В "МОЗЪЧНА СМЪРТ" ДО НОВАТОР: КАК ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПРОМЕНИ НАТО?

 

Откакто президентът Владимир Путин даде заповед на руските войски да нахлуят в Украйна, международната реакция разбираемо се съсредоточи върху това как целесъобразно да се сложи край на войната. Това означаваше изпращане на конвенционална военна техника - танкове, ракетни системи, артилерия - и обучение на украински войници. Това не е лошо постижение за организация, за която президентът на Франция Еманюел Макрон предупреди през 2019 г., че е изправена пред "мозъчна смърт". Това пише в анализ за CNN Люк МакГий.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

До 30 май въвеждат двупосочно движение в участък от магистрала "Тракия"

Прогноза за времето - 21 май 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 20 май 2024 г.

Интензивно движение на военна техника ще има в почивните дни около 24 май

Огнян Минчев: Ако не защитим това, което сме, рискуваме да изгубим всичко (ВИДЕО)

Времето утре - 21 май 2024 г.

Възстановяват резиденцията на Тодор Живков в Банкя

"Витоша ски" с позиция за спирането на Симеоновския лифт

Апелативният прокурор на София хвърли оставка

Бебешките пюрета са предпочитан избор за захранване на бебето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com