Намалява броят на обучените кучета-водачи

9373
Намалява броят на обучените кучета-водачи
Снимка: БГНЕС

Намалява броят на обучените кучета-водачи в България през последните години. Това каза пред Радио „Фокус“ Албена Алексиева, председател на Фондация „Очи на четири лапи“. Това колко кучета ще бъдат обучени, зависи изцяло от финансирането, което може да се предостави.

Имало е период, в който са се обучавали 15 кучета на година, докато сега са около 7. „Надяваме се, че няма да слезем под тази бройка, защото желаещите традиционно са около 15 души. Успоредно с кампанията за подготовка на кучета-водачи набираме и одобряваме кандидатите за тяхното ползване. За съжаление, желаещите са много повече, отколкото възможностите, които ние имаме. Двугодишен процес на обучение на куче струва около 15 000 лв., като започва от втория месец от раждането на животното“, обясни Алексиева.

Близо 100 души вечеряха на тъмно с кучета-водачи в подкрепа на незрящите

Близо 100 души се отзоваха на поканата на фондация „Очи на четири лапи“ и Мтел да се хранят в пълен мрак в компанията на ку...

От 18.30 часа в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” учениците от НПМГ, ученици от 44 СОУ „Неофит Бозвели“ и студенти от департамент „Масови комуникации” на Нов български университет официално ще открият национална кампания „Куче от станиол“. Инициативата цели набиране на средства чрез рециклиране на станиол в подкрепа обучението на кучета водачи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com