Напрежението сред служителите в затворите расте

15159
Напрежението сред служителите в затворите расте
Снимка: Getty Images/Guliver

Синдикатът на служителите на затворите в България (ССЗБ) започва протестна кампания във връзка с приетия на първо четене законопроект за държавния бюджет на Република България за 2015 година започва от утре. Тя ще започне на 11 декември (четвъртък) с провеждане на синдикални събрания на открито.

Всеки работен ден от утре представители на УС на Синдиката на служителите в затворите в България, синдикални дружества и секции ще се събират пред затворите в които работят, информират от ССЗБ.

Служителите на затворите пак на протест?

Предвидените средства за затворите в проектобюджета за следващата година отново разпалиха недоволството на служителите на тези институц...

Целите на тези срещи-събрания са:

1. Разясняване на финансовото състояние на ГД „Изпълнение на наказанията". (ГД "ИН")

2. Вземане на решения за бъдещите действия на синдиката спрямо приемането на бюджет 2015, без да е осигурена финансова обезпеченост на законовите права на служителите от ГД „ИН” и ГД „Охрана ”.

Инициативата започва от утре пред Софийския централен затвор около 10,30 часа. Тя ще продължи на следващия ден в петък пред затвора в град Бобов дол от 9.30 часа.За понеделник 15.12.2014г. от 10.00 часа пък е насрочено излизането на служителите на Ловешкия затвор.

Връщат 24-часовите смени на надзирателите в повечето затвори

Синдикатът на служителите в затворите получи отстъпки от управляващите за продължителността на смените в 80 на сто от местата за лишава...

Протестът на варненските служители в затвора ще се проведе на 16 декември (вторник) от 10.00 часа пред сградата на затвора. Акцията ще бъде подкрепена от всички работещи в системата, които не са на смяна. Информацията съобщи за радио "Фокус" Николай Тонев, председател на Синдиката на служителите в затворите в България-Варна

Напрежението сред работещите в затворите набира скорост, след като стана ясно, че Министерството на правосъдието не възнамерява да спази закона и изплати дължимите по Закона за министерството на вътрешните работи от 1 юли суми за индексиране на заплатите, нощен труд, време на разположение, както и да изпълни поетия след септемврийските протести на надзиратели, ангажимент за изравняване на получаваните суми за храна и работа при специфични условия на труд с тези в Министерството на вътрешните работи.

Ситуацията с финансирането и текучеството на кадри в затворите е повече от критична, коментира Николай Тонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com