Не можем да контролираме пътя на българските оръжия, заяви Ненчев

4429
Не можем да контролираме пътя на българските оръжия, заяви Ненчев
Снимка: БГНЕС

От наша страна не би могло да контролираме пътя на българските оръжия, защото ние ги изнасяме в една страна, а оттам те къде отиват, за нас понякога не е известно. Това заяви в Русе министърът на отбраната Николай Ненчев в отговор на въпрос как може да се предотврати използването на български оръжия от терористи, предаде БГНЕС.

Военният министър заяви, че не би могъл на този етап да коментира нищо, свързано с разпоредената от него проверка дали автоматите "Калашников", използвани при атентатите в Париж, са произведени в България. „Това отнема на първо място много време, имаме само една хипотеза, по която, разбира се, ще работим. Това не променя особено нещата. Предполагам, че ще трябва да получим и обратна информация. Много често номерата на тези оръжия са пренабити, така както се казва в този случай, така че ще отнеме време“, заяви Ненчев.

Той обясни, че се издават лицензи за търговия с оръжие след задълбочена проверка от няколко институции. „Получаваме обобщен доклад и ние също даваме от МО становище във всеки конкретен случай, когато това е необходимо да бъде издаден или да бъде отнет лиценз на съответната фирма“, каза военният министър.

По отношение на днешната заложническа криза в Мали, той съобщи, че следи ситуацията непрекъснато. „Имаме четирима наши лекари - двама лекари и двама медицински специалисти, те са добре. В постоянна връзка съм с нашите структури, преди малко /17 часа – б.а./ бях уведомен, че всичко е наред, спокоен съм“, каза още Ненчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com