Не на игра: Разказът на Ивайло Иванов - Играта, за това да преживееш COVID

21571
Не на игра: Разказът на Ивайло Иванов - Играта, за това да преживееш COVID
Снимка: Играта

“Тефтерчето ми с близки хора рязко намаля”, с разочарование споделя Ивайло Иванов, когото повечето от нас познават с артистичния му псевдоним Играта, във Фейсбук пост, с който разказва за двумесечния си сблъсък с опасния вирус.

Преди два месеца популярният изпълнител се връща от почивка в южната ни съседка и бързо след това започва да усеща симптоми на умора и отпадналост. Въпреки че в началото не иска да приеме, че може би се е заразил с коронавирус, след няколко дни на игра на котка и мишка със симптомите, все пак започват да се появяват и по-явните признаци за болестта. Рапърът и приятелката му си правят тест скоро след това, когато забелязват и най-явния симптом - загуба на вкус и обоняние, който навсякъде се посочва за най-очевидния признак за заразяване.

Тестът излиза положителен. “Резултатът трябваше да е готов след 36 часа, но след 24 часа нашият резултат беше излязъл - и двата теста бяха положителни. Стараех се да не го показвам, но вътрешно бях много притеснен”, разказва Играта. Той споделя, че не е от хората, които не вярват в болестта, и е взел всички възможни мерки, за да се предпази от заразяване. Въпреки това COVID-19 не подминава него и приятелката му и така започва тяхната история.

Веднага след като научават, че тестовете са положителни, се обаждат на личния лекар. От там изписват антибиотик, витамин С и лекарство, съдържащо ибупрофен, което да помага при нужда срещу повишената температура.

Рапърът Играта снима видео на фона на пресъхналия язовир "Студена" (ВИДЕО)

Рапърът Ивайло Иванов Играта изненада всички свои почитатели с нова песен. Парчето се казва "Не падай", а автор на текста е самият Ивай...

Лечението се провежда у дома, а както често напоследък се случва, личният лекар преглежда само по телефона. Така се оказва, че Ивайло има по-тежки симптоми от приятелката си и бързо се влошава.

Викат “Бърза помощ” веднъж, но отзовалият се екип отказва да предприеме допълнителни мерки. Изглеждат здрави.

“Добре е. Да слиза. Другия болен да видим!" - това бяха думите на медицинското лице. Аз събрах сили и се завлякох до линейката, в която, разбира се, ми измериха кръвното и точно след минута ми казаха да излизам от там и щом не искаме болница, да се разписваме на едни хвърчащи листове и да се прибираме вкъщи, защото сме млади и ще ни мине”, разказва Играта в своя пост.

За съжаление обаче, въпреки че е млад и въпреки че няма придружаващи заболявания, рапърът се влошава все повече. Така, благодарение на настойчивостта на неговата приятелка, те отново звънят в “Бърза помощ”. Този път екипът вижда какво е наистина състоянието на рапъра и го откарват в ковид отделението на Инфекциозна болница, където той трябва да бъде приет на лечение.

“Трудно беше да открия приятел, който в съботния ден да е свободен, а също така и да не изпитва страх да вземе багаж от вкъщи и да ми го донесе. Моята приятелка звънна на поне 10 човека, които бяха извън града, имаха работа или директно отказаха, защото имали семейство, а ние сме заразни. Разбирам страха на всеки, но тук може да разбереш кой ти е приятел и кой познат”, разказва Играта.

Не бъди кукла на конци!

  Новото видео на кампанията “Намери друг начин” кара младите да се замислят колко е важно да бъдеш толерантен  ...

Рапърът описва и престоя в самата болница, където всичко се случва бавно, мъчително и животът е спрял някъде 60 години назад във времето.

“Не можех да си намеря място на пружинестото легло, завит с одеяло на около 60 години. Лампата на вратата ни мигаше като от филм на ужасите. Линейки хвърчаха под прозореца. Сестрите крещяха по коридора. Вратата се отваряше от всяко течение… А ти се лекувай и запази спокойствие”, продължава разказа си за условията той.

Дългият пост на Играта продължава да описва неуредицата в българските болници, но също така описва и изтощението на лекари и медицински персонал. Описва трудностите, пред които всеки един от нас може да се изправи във всеки един момент.

Накрая разказът му завършва позитивно с благодарност към истинските приятели, към хората, които са готови да подадат ръка в труден момент.

А ние можем да се пазим и да се надяваме, че в най-лошия случай ще се озовем на домашно лечение вкъщи с много витамини и нещо подходящо против температура, защото алтернативата, която Играта описва, никак не е розова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...