Нивата на реките ще се запазват или понижават

5648
Нивата на реките ще се запазват или понижават
Снимка: БГНЕС

Нивата на реките ще се запазват или понижават. Това съобщават от Министерство на околната среда и водите.Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за днес жълт код за високи температури в 20 области, изключение правят Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Смолян, София, София област и Перник. Горещо време с максимални температури 34-37 градуса. За Благоевград – горещо с максимални температури 35-38 градуса.

Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск. Днес няма да вали, в неделя и понеделник също ще е без валежи.
През изминалото денонощие речните нива в страната са се понижавали или са останали без промяна.

Варненка пробва да си присвои част от река

Находчива варненка се пробва да присвои територия от река в защитена местност под предлог, че ще наблюдава птици, разказва репортаж на ...

Водните количества на голяма част от наблюдаваните реки са около праговете за ниски води. Реките във водосборите на р. Огоста – в долното течение, р. Вит – в долното течение, р. Янтра – в средното и долното й течение, р. Русенски Лом, (Дунавския басейн), р. Камчия – в долното течение, р. Ропотамо (Черноморски басейн), р. Тунджа – в долното течение, р. Марица – в долното течение (Източнобеломорски басейн), р. Струма – в горно течение (Западнобеломорския басейн), са с водни количества около праговете за средни води. Водните количества на реките във водосбора на р. Провадийска – в долното течение (Черноморския басейн), р. Марица – в средното течение (Източнобеломорски басейн), са около праговете за високи води.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com