Няма да бъде взета техника на ТВ7, без която телевизията не може да излъчва

4434
Няма да бъде взета техника на ТВ7, без която телевизията не може да излъчва
Снимка: БГНЕС

Частният съдебен изпълнител Неделчо Митев и директорът на ТВ7 Кирил Благоев са постигнали споразумение. Резултат от преговорите е, че вещи от телевизията ще бъдат иззети, но те ще бъдат такива, които няма да затруднят излъчването на ТВ7, предаде БГНЕС.

Директорът на TV 7 обяви, че днес е преведена част от сумата, която телевизията дължи. До края на другата седмицата ще бъдат платени 300 000 лева, а до края на месеца ще бъде заплатена цялата сума, съобщи още Благоев. Той благодари на всички, които са се събрали пред сградата на ТВ7, като помоли гражданите да се успокоят, защото процедурата върви нормално. Що се отнася до дължимата сума от ТВ7, частният съдебен изпълнител заяви, че не знае каква е тя и неговото задължение единствено е да изземе това, което са му наредили. Той поясни, че не знае кой как решава колко полицаи ще присъстват на място и единственото му задължение е да подаде заявка.

Някои от гражданите, които се струпаха от сутринта пред сградата на ТВ7, започнаха да се разотиват.

От МВР уточниха, че в министерството е получено писмо с искане за съдействие от частен съдебен изпълнител по повод предстоящо извършване на действия по изпълнително дело в офиса на телевизия в София на 7 май. Във връзка с искането в СДВР е изготвен план с основна задача недопускане на нарушения на обществения ред и самоуправни действия. Задълженията на полицията в такива случаи са законово регламентирани.

По-рано тази сутрин около 15 момчета с анцузи и тениски с надпис "Хамали ООД" влязоха в офиса на TV 7, една част от тях влязоха в сградата на КТБ. Хамалите влязоха в сградата на ТВ7 с двама костюмирани мъже. Днес изтече едноседмичният срок, в който телевизията трябва да предаде имуществото си на съдия-изпълнител по решение на синдиците на КТБ.

Предисторията

На 29 април 2015 г. съдия изпълнител, подкрепен от десетки полицаи и мъже в анцузи, се опитаха да изземат сървъра и по този начин да спрат излъчването на телевизионния ефир на ТВ7.

"Действам по инструкции". Това заяви тогава юристът на КТБ Кристина Димитрова, която бе в сградата на ТВ7. Представители на Корпоративна търговска банка, 6-то РПУ и спецчасти описваха техниката и съоръженията на медията. Според журналист на сутрешния блок се правели опити да бъде откачен сървърът на телевизията.

Ситуацията се нажежи, след като хамали започнаха да изнасят видеокамери и компютри от сградата на ТВ7. Журналисти на телевизията обградиха входа и направиха жива верига, за да не допуснат хамалите и помощник съдия изпълнителят да се върнат обратно и да продължат с изнасянето на техниката. Същата вечер се проведе и протест пред сградата на ТВ7.

В края на деня зам.-директорът на СДВР и началникът на Шесто РУ подадоха оставки. От МВР уточниха, че "поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия от страна на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, вицепремиерът и министър на вътрешните работи прие подадените от тях оставки.

Късно вечерта на 29 април синдиците на КТБ съобщиха, че отлaгат със седмица изземването на имуществото на ТВ7. Надяваме се в този срок длъжникът на банката да предприеме необходимите действия, свързани с отдавна необслужвания от него кредит и да уреди взаимоотношенията си с "Корпоративна търговска банка" АД - в несъстоятелност. След изтичането на едноседмичния срок, ще продължим всички позволени от закона действия, да защитаваме имуществото и кредиторите на КТБ АД - в несъстоятелност, на които се дължат милиарди. На първо място сред тях е Фондът за гарантиране на влоговете, т.е. българският данъкоплатец, заявиха тогава синдиците.

Без полиция, само с хамали, при вторият опит за изземване на имуществото на TV7

Около 15 момчета с анцузи и тениски с надпис "Хамали ООД" влязоха в офиса на TV7, една част от тях влязоха в сградата на КТБ, предаде...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com