Няма да забраняват автомобилите на газ

32301
Няма да забраняват автомобилите на газ

Информацията, че се забраняват автомобилите с газови уредби, е лъжа. Това казаха от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" пред репортер на Actualno.com.

Повод за питането ни стана публикация в считаното според слуховете за приближено до Делян Пеевски издание "Всеки ден", че от 2017 година шофьорите у нас няма да могат да карат на газ. Причината за това била нова европейска директива.

Изискването за пререгистрация на автомобилите заради газовите уредби създаде опашки

Заради новото изискване да има регистрация в талона на газовите уредби, които са добавени допълнително на автомобилите, вече 400 коли с...

Димитър Ганев, който е зам.-директор на бившата ДАИ, категорично отхвърли тази информация, като на няколко пъти я нарече "лъжа". По думите му с такива писания се цели да се внесе паника в обществото.

Той каза още, че за момента няма никаква информация забрана дори да е била обсъждана на база действия и намерения от Брюксел.

"Такива големи промени първо се дискутират продължително на министерско ниво. Подлагат се на обществено обсъждане, искат се мненията на експерти и граждани и едва след постигнато съгласие от всички се дава технологично време за въвеждането на забрана. Всичко това се прави публично, подчертавам. Да сте чули за нещо подобно у нас? Нито пък ние, опровергаваме всякакви слухове за забрана на газовите уредби", допълни Ганев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com