Нощта на музеите в Бургас тази година ще се проведе на 17-ти май

12806
Нощта на музеите в Бургас тази година ще се проведе на 17-ти май

Нощта на музеите в Бургас ще се проведе тази година на 17 май, съобщи Агенция Фокус.

„Вече пристигна писмото от София. В него е упомената дата на провеждане на нощта на музеите и за това в какви насоки да работим. Надявам се да успеем и този път да изненадаме бургазлии и гостите на града. Според писмото до началото на май трябва да сме готови с предложенията за това какво ще правим в нощта на музеите. При нас потокът от идеи мога да кажа, че е неспирен”, каза Пламена Кирова, главен уредник в етнографската експозиция към Регионален исторически музей-Бургас.

В Бургас започва подаване на предложения за съфинансиране на културни проекти

В Община Бургас започва подаването на проектни предложения за съфинансиране на културни проекти, съобщи Агенция Фокус. От първи март в...

Тя добави, че в момента бургазлии могат да видят експозиция, разделена на две части-постоянна и такава за временни изложби. Постоянната експозиция представлява тъкани, накити от Бургас и региона, включващи не само народни костюми, но и дрехи от градския бит. Има също и мебелировки. Временната ескпозиция представлява изложба за бургазлийката. „Надявам се до края на годината да успеем да изненадаме нашите посетители с нова изложба", добави уредникът.

Бургазлии могат да присъстват и на първомартенска работилница, която се организира в рамките на три дни - от 24 до 26 февруари на цената на един билет от 2 лева, като там могат сами да изработят своята мартеница. Кирова раздели посещаемостта на музея на летен и зимен сезон.

„Разбира се, лятото , когато градът е пълен с туристи от страната и от чужбина, посещаемостта е по-голяма. Благодарим на партньорите ни от туроператорските фирми, които водят круизни групи при нас и се надявам да продължат да водят. През учебната година имаме посещения от ученици, но не мога да кажа, че изгарят от желание да идват при нас”, каза още Кирова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com