Новини или Novini - картината на печата за 28 юни

3965
Новини или Novini - картината на печата за 28 юни
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на най-важните акценти от вестниците, за днешния 28 юни, петък.

Вестник "Сега"

Северозападна България остава само с една болница, пръсната в три града, пише медията. Заради липсата на лекари и достатъчно население процесът по замиране на отделения и цели болници в по-отдалечените и бедни региони става все по-драстичен. Той вероятно ще доведе до това целият северозападен регион да ползва общи болници, а не всяка област - своя, с максимален брой отделения. Това означава, че Видин, Враца и Монтана може да имат общо отделение по педиатрия в единия от градовете, по хемодиализа - в другия и т.н.

Вестник "24 часа"

Хиляди приветстваха Имамоглу в Истанбул, нито една от основните телевизии не излъчи речта му, пише вестникът. Огромно множество се събра в кметството на Истанбул за встъпването в длъжност на новия кмет Екрем Имамоглу, чиято убедителна победа за първи път от години даде сила на опозицията, разкрива медията, позовавайки се на АФП и БГНЕС. За втори път тази година Имамоглу от Републиканската народна партия успя да се пребори за ключовете на града. Първата му изборна победа през март беше анулирана след спорни твърдения за измама от Ердоган и управляващата Партия на справедливостта

Вестник "Труд"

Столична община си връща 4 имота в Борисовата градина, пише вестникът. На 28 юли 1997 г. СОС е предоставил за стопанисване и управление на „Софийски имоти“ ЕАД четири недвижими имота, намиращи се на територията на Борисовата градина. Това са – Кръгло кафене „Кривите огледала“, Детски кът – „Водно каналче“, Велописта и „Трите дансинга“. В доклада кметът посочва, че категоричното й мнение е, че целесъобразно и законосъобразно е цялата територия на парка да бъде управлявана от Столична община като се поддържа от общинското предприятие „Паркове и градски градини“.

Вестник "Монитор"

Отровната риба дракон дебне по морето, парализира нервната система, пише "Монитор". Тя дебне туристите от дъното на морето, зарита в пясъка. От там се подават само очите й, с които следи набелязаната жертва. Някои сами попадат в капана й, тъй като се опитват да я уловят с голи ръце, защото по външен вид много напомня попчетата. Морският дракон е най-отровната в нашето Черноморие. Шипът й, с който убожда, съдържа токсин, от който най-слабата реакция е повишаване на температурата и оток. В повечето случаи обаче той отича и губи чувствителност. Ако човек е алергичен, токсичното вещество на дракона парализира периферната нервна система, поясниха токсиколози и допълниха, че раните от него зарастват много бавно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Три институции утвърдиха Методиката за съответствието на машините за вота

Обявиха кои български творци ще получат отличието "Златно перо" за 2024 г.

Корабът „Руен“ е във Варна, ще го ремонтират

Увеличението на пенсиите от 1 юли може да е по-малко, ето защо

Реорганизират движението на влакове от гарите София и София-Север

Волгин остана без престижна награда от "Шалом"

Матева опроверга Главчев: Резултати от изборите ще има в срок

Жълт код за силни ветрове в шест области на страната

Прогноза за времето - 10 май 2024 г. (петък)

Харчим по-смело за дрехи и обувки, пестим от горива и техника

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com