Новините: Най-важното за деня, 10 август

2716
Новините: Най-важното за деня, 10 август
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

ДЪРЖАВНИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ МАМЯТ С ГОРИВОТО

Повече от 90 нарушения във ведомствени бензиностанции са установили проверки на ГДБОП, съвместно с митниците, данъчните и Икономическа полиция.

САЩ ПЛАНИРАТ ИЗПРЕВАРВАЩИ УДАРИ ПО ПРИБЛИЗИТЕЛНО 20 ВОЕННИ СЪОРЪЖЕНИЯ В КНДР

Министерството на отбраната на САЩ е разработило план за извършване на изпреварващи удари по приблизително 20 военни съоръжения в Северна Корея с бомбардировач „Би – 1Би Ленсър”.

НОВА НАРЕДБА ПРЕДВИЖДА 10 ПЪТИ ПО-МАЛКО АДМИНИСТРАТИВНА РАБОТА ЗА УЧИТЕЛИТЕ

Министерството на образованието и науката (МОН) представи днес проект на нова наредба за приобщаващото образование. В него е предвидено административната работа на учителите да се намали 10 пъти.

ДВУЕТАЖЕН АВТОБУС СЕ ВРЯЗА В ЛОНДОНСКИ МАГАЗИН И РАНИ ДЕВЕТИМА

Лондонски двуетажен автобус се заби във витрините на магазин в югозападната част на британската столица. При инцидента, станал около 7 ч. сутринта местно време, травми, които не са опасни за живота, са получили 9 души.

ПРИТОКЪТ ОТ БЕЖАНЦИ В БЪЛГАРИЯ Е НАМАЛЯЛ С 80%

Близо 80% по-малко мигранти е заловило МВР през първото полугодие спрямо същия период на миналата година, сочи статистиката му. От началото на годината до края на юни са задържани 1461 души.

РАДЕВ ПУСНА СКАНДАЛНИТЕ ПРОМЕНИ В СЪДЕБНИЯ ЗАКОН

Държавният глава Румен Радев не наложи вето върху промените в закона за съдебната власт. Това се разбира от съдържанието на броя на Държавен вестник, който ще излезе утре (11 август).

18-20% ОТ УЧЕНИЦИТЕ НЕ ВЛАДЕЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

18-20% от учениците не владеят български език. Това призна министърът на образованието Красимир Вълчев. По думите му освен учителите, няма кой друг да се справи с този проблем.

ЛУДОГОРЕЦ ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ РАЗДЯЛАТА С ДЕРМЕНДЖИЕВ

След като снощи Георги Дерменджиев обяви, че подава оставка като треньор на Лудогорец, днес ръководството на тима обяви, че тя е приета и опитният специалист вече не е наставник на шампионите.

БЪЛГАРИЯ И ЕС С НАЙ-ГОЛЯМ РЪСТ НА РОБСКИЯ ТРУД ЗА 2017 Г.

България е сред пет страни от Европейския съюз (ЕС) с най-робски труд, а самия Европейски съюз е регионът, в който през 2017 година е регистрирано най-голямото увеличение на робството заради влизането на над 100 000 мигранти.

FACEBOOK ПУСКА СОБСТВЕНА ТЕЛЕВИЗИОННА УСЛУГА (ВИДЕО)

Facebook потвърди, че пуска собствена онлайн ТВ услуга. Тя ще се казва Watch и пробната ѝ версия ще е достъпна за потребители в САЩ още днес, съобщават онлайн изданията BusinessInsider и TechCrunch.

ЛИНЕЙКИТЕ В СТРАНАТА ОСТАВАТ БЕЗ GPS ПРОСЛЕДЯВАНЕ

Обявява се нова обществена поръчка за информационно-комуникационната система на Спешната медицинска помощ. Консорциумът, който досега я поддържаше спира работа, поради изтичане на договора, но оперативната медицинска дейност няма да пострада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com