X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 10 октомври

1945 0
Новините: Най-важното за деня, 10 октомври
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден.

ЦАЦАРОВ: АКО ПОЛФРИЙМАН ПОЛУЧИ ПАСПОРТ ИЗЛИЗА НА СВОБОДА, НО ОСТАВА В СТРАНАТА

Главният прокурор Сотир Цацаров отказа да разкаже какво са си говорили с австралийския посланик за Джок Полфрийман, но уточни, че ако Полфрийман получи паспорт – остава на свобода, но в страната.

АКЦИЯТА НА ТУРЦИЯ СРЕЩУ КЮРДИТЕ В СИРИЯ - С ПРОМЕНЛИВ УСПЕХ И УБИТИ ЦИВИЛНИ (ВИДЕО 18+)

Турски сухопътни войски са пресекли границата и са навлезли на територията на Сирия малко след 22:00 часа снощи. Това съобщи в Twitter министерството на отбраната на страната, подчертавайки, че това е вторият етап от военната операция.

СИЛВИ ГУЛАР НЕ МИНА И ВТОРОТО ИЗСЛУШВАНЕ, ФРАНЦИЯ ЩЕ ТЪРСИ НОВ ЕВРОКОМИСАР (ВИДЕО И СНИМКИ)

Френският кандидат за еврокомисар, отговарящ за вътрешния пазар в ЕС беше отхвърлена и след второто си, поправително изслушване от ресорните комисии в ЕП.

СКАНДАЛЪТ В БНР: ИМА СИГНАЛ ОТ ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР ЗА ИЗМАМИ С ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

От генералния директор на БНР Светослав Костов има сигнал в ДАНС за нарушения при обществени поръчки в БНР, включително "надписани" договори, със завишени суми, с платени дейности, които не са включени в предмета на договора, за изчезнала информация от служебни компютри.

ЕРДОГАН ЗАПЛАШИ ЕС С БЕЖАНЦИТЕ, АКО СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ КРИТИКУВАТ ОПЕРАЦИЯТА В СИРИЯ

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди Европейския съюз (ЕС), че ще позволи на милиони бежанци да се отправят към страните му, ако продължава да критикува военната офанзива на Анкара в Сирия. Това предаде агенция France Presse, цитирана от "Фокус".

В БАНИЦИТЕ "СЪС СИРЕНЕ" НЯМА СИРЕНЕ, УСТАНОВИ ПРОВЕРКА

От 15 анализирани проби „баници със сирене“ в нито една не открихме сирене – в 1 не открихме пълнеж, в 3 установихме извара, в 7 сиренето е заместено изцяло с палмов продукт, а в 4 частично", съобщават от българска национална асоциация "Активни потребители".

ЗАРАДИ КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ ЧЕРНО МОРЕ СТАВА ПО-ТОПЛО

Ефектите от глобалните климатични промени започнаха да оказват влияние върху турската част на Черно море, съобщи в. „Сабах“, цитиран от БГНЕС. За последните 40 години температурата на водата в Черно море през юни е средно 19 градуса по Целзий. Но тази година температурата на водата е достигнала до 26 градуса по Целзий, нарушавайки атмосферния баланс. Това изкривяване е увеличило валежите в региона, което доведе до загуба на домовете от хиляди хора.

BREXIT: НИКОЙ НЕ ИСКА БОРИС

„Или Великобритания променя тона, или ЕС няма да промени срока за Brexit след 31 октомври“. Това заяви държавният секретар на Франция по европейските въпроси Амели де Мончалин на парламентарно изслушване в сряда, цитирана от Politiko.

Actualno.com

Етикети: