Новините: Най-важното за деня, 11 февруари

3251
Новините: Най-важното за деня, 11 февруари
Снимка: БГНЕС

За последните седмици отчитаме устойчива тенденция на увеличаване на случаите с позитивен тест за COVID-19. Паралелно с това успяваме да запазим устойчиви места на заболеваемост в Европа. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов започна седмичния брифинг за разпространението на коронавируса в страната.

ПЕТЪР ВЕЛКОВ ЗА COVID-19: ДО ДВЕ-ТРИ СЕДМИЦИ ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА ЩЕ СКОЧИ В ПЪТИ (ВИДЕО)

Абсолютно необходимо е да направим стъпки назад и да затворим част от обектите, които отваряме.  Това заяви в предаването "Студио Actualno" образователният експерт и математик Петър Велков, коментирайки ситуацията с третата вълна на пандемията от коронавируса у нас.

СЗО С ПРОГНОЗА КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ 2021 ГОДИНА

Разпространението на мутирали щамове на коронавируса няма да предизвика нова вълна на пандемията. Това мнение изрази директорът на Регионалния офис за Европа на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клюге в интервю за "Ел Паис".

ПРОИЗХОДЪТ НА КОРОНАВИРУСА – ОБОБЩЕНИЕТО НА СЗО НЕ ДАВА ВАЖНИТЕ ОТГОВОРИ

Истинският произход на коронавируса SARS-CoV-2 е един от въпросите, на който учените търсят отговор. Екип от Световната здравна организация (СЗО) най-после отиде в Китай на изследователска мисия. Пред CNN д-р Елмер Уерта говори за резултатите от това изследване, съобщава БГНЕС.

ДИМИТЪР ГАНЕВ: СЛАВИ ТРИФОНОВ ЩЕ ВЗЕМЕ ЛЪВСКИЯ ПАЙ  ОТ ПРОТЕСТНИЯ ВОТ (ВИДЕО)

Димитър Ганев: Слави Трифонов ще вземе лъвския пай от протестния вот (ВИДЕО) 11.02.2021 17:30 1913 Снимка: Actualno.com Сподели Сподели Сподели    Прогнозируемата тежест на ГЕРБ с НФСБ и Марешки, дори да влязат, няма да им стигне, за да съставят мнозинство. Това заяви в ефира на предаването "Студио Actualno" политологът от изследователския център "Тренд" Димитър Ганев, коментирайки новата коалиция между партиите на Валери Симеонов и Веселин Марешки, за предстоящите на 4 април парламентарни избори.

СКАНДАЛ В ПАРЛАМЕНТА: СПАС ГЪРНЕВСКИ НАРЕЧЕ ЧЕРВЕН ДЕПУТАТ “ДЕБИЛ“

Пореден скандал беше сътворен в българския парламент.  Разправията започна още от сутринта, когато председателката на Народното събрание Цвета Караянчева на няколко пъти направи забележка на Павел Шопов от "Атака", че е без маска. Той обаче не се съобрази и не сложи, въпреки че дори квесторите му връчиха такава.

ГЕРБ БЕТОНИРА ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЗК ДО 2023 ГОДИНА, ПОЗВОЛИХА ИМ ДА ВЛИЗАТ В ЧАСТНИ ДОМОВЕ

Депутатите гласуваха окончателно удължаване с още две години на мандата на членовете на Комисията за защита на конкуренцията. Така сегашните 5-ма комисари начело с председателката Юлия Ненкова, чиито мандати изтичат през юни тази година, ще запазят постовете си до средата на 2023 г.

РУМЕН РАДЕВ: МНОГО МЕДИИ ПОВТОРИХА СЛЯПО ОПОРКИТЕ НА КАФЯВИТЕ САЙТОВЕ

Медиите имат всички ресурси да проверяват фактите и едва тогава да осведомяват широката общественост. За съжаление много медии повториха сляпо опорките на кафявите сайтове за пищен купон в заведение, за арести, за отвеждания в РПУ, задържания, нарушаване на мерки, отказ на родители да приберат децата си. Това заяви президентът Румен Радев днес в отговор на журналистически въпрос, свързан с манипулативни медийни публикации по отношение на неговия син.

ДОГАН: ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА СЪДБАТА, НЯМА НУЖДА ДА СЕ ВРЪЩАМ В ПОЛИТИКАТА

От гледна точка на Съдбата, няма нужда „А. Доган“ да се връща в политиката. Това се посочва в обръщение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към структурите на движението.

РУСИЯ С ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ КЪМ ЕС ЗА ЕВЕНТУАЛНИТЕ НОВИ САНКЦИИ

Москва предупреждава Брюксел да не налага нови санкции срещу Русия, защото те ще бъдат последвани от съразмерен отговор. Това заяви на брифинг Мария Захарова, говорител на руското външно министерство.

МАЙКАТА СТАВА “РАЖДАЩ РОДИТЕЛ“ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – ДА НЕ СЕ ОБИЖДАТ ТРАНССЕКСУАЛНИТЕ

Болници във Великобритания са инструктирали персонала да използва термини като "раждащ родител" и "човешко мляко", вместо "майка" и "кърма" (breastfeeding - заради словосъчетанието с думата гърда на английски), или "мляко от хранещ родител", така че транссексуалните хора да не се обиждат, съобщава "Таймс".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com