Скандал в парламента: Спас Гърневски нарече червен депутат "дебил"

8606
Скандал в парламента: Спас Гърневски нарече червен депутат "дебил"
Снимка: БГНЕС

Пореден скандал беше сътворен в българския парламент.  Разправията започна още от сутринта, когато председателката на Народното събрание Цвета Караянчева на няколко пъти направи забележка на Павел Шопов от "Атака", че е без маска. Той обаче не се съобрази и не сложи, въпреки че дори квесторите му връчиха такава.

А когато Шопов отново взе думата, за да критикува ръководството на Народното събрание, че му праща наказателния акт вкъщи, и поиска това да се направи публично в НС и пред медиите, председателстващият заседанието Емил Христов му спря микрофона и го наказа с отстраняване от 1 заседание.

Нов сблъсък по оста Караянчева-Шопов заради маска в парламента

Депутатът Павел Шопов отново не пожела да сложи маска в парламента. Този път народният представител обаче се размина само със забележка...

Моля, напуснете трибуната, държите се неподобаващо за народен представител, каза Христов и призова квесторите да го свалят от трибуната, а впоследствие и отстранят от залата.

По време на последната точка от дневния ред - плана за отбраната за следващите години, обаче скандалът стана голям, защото в него се включиха и БСП, и ГЕРБ. В пленарната зала с викове от място Спас Гърневски от ГЕРБ критикува червени депутати, сред които и Георги Гьоков, че не носят маските си.

Ескалацията на напрежението обаче дойде с предложение на депутата от БСП Росен Малинов за прекратяване на днешното пленарно заседание. Предложението бе отхвърлено.

Тогава Георги Гьоков излезе на трибуната и обясни, че така се пречи на работата на комисиите. Слизайки от трибуната, Гьоков бе наречен дебил от депутат от дясната страна на залата. Оказа се, че обидата е изречена от депутата от ГЕРБ Спас Гърневски.

Той беше порицан от Емил Христов, но това не успокои червените депутати. 

Спас Гърневски беше "порицан" заради възгласите "червени боклуци"

И днешното парламентарно заседание, което продължава дебатите и гласуването на Бюджет 2020, започна на висок тон. Председателят на пар...

Гърневски трябва да бъде наказан с отстраняване от поне 3 заседания, защото той обиди председател на комисия, заяви гневно зам.-шефът на лявата група Георги Свиленски. Поведението на Гърневски е олицетворение на упадъка и падението на парламента, допълни той, цитиран от Фокус.

Христов отказа с обяснението, че вече е наложил наказание.

Направих умишлено тази реплика, за да стане ясно, че така, както има заповед на министъра на здравеопазването към всички българи, така и ние сме длъжни да я спазваме, обясни Гърневски. Трибуната на НС трябва да е стожер на спазването на правилата, НС трябва да е знак за всеки българин, каза той и критикува левите депутати, че половината са или без маски, или ги носят под носовете си.

Железен ред трябва тук, не може цял ден да има човек без маска и да е потенциален заразител, другото е комунистическа анархия, каза още Гърневски. Емил Христов обаче му спря микрофона и го прекъсна.

Отказваме да продължим заседанието, докато Гърневски е в пленарната зала, скочи Иван Ченчев от БСП. Ако не го направите, ще се принудим да стартираме подписка за оставката ви, предупреди той Емил Христов.

Вигенин: Днес в парламента се случи нещо срамно

"Срам! За пръв път народен представител не можа да произнесе клетвата си от трибуната. След десетки милиони пръснати за ремонт на нова...

Георги Свиленски отново поиска по-сериозно наказание за Гърневски. Но Емил Христов му каза да постави въпроса пред Председателския съвет на НС.

Впоследствие групата на БСП напусна пленарната зала, в знак на несъгласие с това решение.

Припомняме, че Гърневски и друг път е бил наказван с порицание, защото скандираше "червени боклуци" по адрес на депутатите от БСП в пленарна зала. Подробности в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика