Новините: Най-важното за деня, 19 септември

5480
Новините: Най-важното за деня, 19 септември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

РАДЕВ ПОСЪВЕТВА БОРИСОВ ДА НЕ СИ СМЕНЯ ПОЗИЦИЯТА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ВСЕКИ ДЕН

Мога пак да посъветвам премиера Борисов да не дели важните сектори на порции. Национална сигурност не се гради с ежедневни смени на позиции. Това заяви от Ню Йорк президентът Румен Радев, който е на посещение за сесията на Общото събрание на ООН.

ЦАЧЕВА ЗАГОВОРИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКА ПРОКУРАТУРА

България ще работи за създаването на Европейска прокуратура. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева, която взе участие в обсъждане на приоритетите на страната ни за предстоящото европредседателство.

СЛЕД СРЕЩА С РУСКИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, БОРИСОВ РЕШИ ДА НЕ ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСИ

Не, не може - така премиерът Бойко Борисов отговори на молба за въпроси от страна на журналисти по време на официална церемония в Министерския съвет, на която на кметове на по-малки общини бяха връчени договори по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

НПО ПОДАДЕ СИГНАЛ ДО ЦАЦАРОВ И ЧАЙКА ЗА КОРУПЦИЯ, СВЪРЗАНА С "ЮЖЕН ПОТОК"

Сигнал за корупция до българската и руската прокуратура относно корупционни практики, свързани с "Южен поток", изпрати фондацията "Антикорупционен фонд".

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ СЕ СТРАХУВА ОТ ЗАКОНА "МАГНИТСКИ", НАЕЛ Е АМЕРИКАНСКИ АДВОКАТИ

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е решил да се "застрахова" от обвиненията на Цветан Василев срещу него и срещу главния прокурор Сотир Цацаров. За целта Пеевски е наел американската юридическа фирма Morgan Lewis Consulting.

БЪЛГАРИЯ ЩЕ БОРИ ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА, КАТО ПРИВЛИЧА БЪЛГАРИ ОТ БИВШИТЕ СЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ

България ще се бори с демографската криза, като се стреми да привлече хора от българските малцинства от бившите съветски републики на българска територия.

THE GUARDIAN: НЕ СМЕ ИСКАЛИ ДА НАМЕКВАМЕ, ЧЕ КАЛИН МИТРЕВ Е ЗАМЕСЕН В КОРУПЦИЯ

Британският вестник The Guardian публикува разяснение, че никъде в статиите във връзка с журналистическото разследване по случая с т.нар. азербайджанска пералня, не е имал намерение да намеква, че съпругът на Ирина Бокова Калин Митрев е замесен в корупция и/или пране на пари.

ИЛИЯНА ЙОТОВА: ТЕКСТОВЕТЕ ЗА РУСИЯ В ДОКЛАДА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ СА ПРЕПИСАНИ

Това е преписан и преведен текст, не е съобразен с условията на България, той присъства във всички европейски доклади. Така коментира Доклада за национална сигурност за 2016 година вицепрезидентът Илияна Йотова.

КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: ИМА БЪЛГАРЧЕТА, КОИТО СА ЕМИГРАНТИ В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА

Има 10-годишни деца в трети клас, които почти не знаят български, те са емигранти в страната си. Това е значително предизвикателство пред страната ни. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com