Новините: Най-важното за деня, 20 юни

1866
Новините: Най-важното за деня, 20 юни
Снимка: БГНЕС

В следващите няколко реда синтезирано можете да научите най-важното от деня (20 юни, 2017 година) така, както го видя Actualno.com.

ЛОЗАН ПАНОВ СЕ ОТКАЗВА ОТ АВТОМОБИЛИТЕ В НСО

Шокиращата причина е, че председателят на Върховния касационен съд (ВКС) не се чувства сигурен. Причината – самият той съобщи преди време, че болтове от джантата на автомобил на НСО, с който Панов е отишъл в командировка, са били развити – три, а два са липсвали. А обяснението на прокуратурата защо не разследва случая е покъртително: "Всеки би могъл да развие болтовете", като експерти казват, че това можело да стане и "при рязка смяна на посоките, рязко ускоряване".

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРИЗНАЕ МАКЕДОНСКИЯ ЕЗИК В ДОГОВОРА ЗА ДОБРОСЪСЕДСТВО?

Централното събитие в България касае дългогодишната драма относно македонския език, който нашата държава признава само като понятие в македонската конституция. Дали обаче съвсем скоро това няма да се промени – засега премиерът Бойко Борисов не е категоричен. Категорично ясно е обаче, че ще подпишем Договор за добросъседство с Македония, което потвърди и новият македонски премиер Зоран Заев.

ГАБРИЕЛ: ДЕМОКРАЦИИТЕ НИ СА ПОД ЗАПЛАХА ОТ КИБЕРАТАКИ, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТИМ

Мария Габриел, българската кандидатура за еврокомисар с ресор цифрова икономика и цифрово общество, говори пред ЕП. Очаква се утре, 21 юни, да стане ясно каква оценка ѝ поставят евродепутатите.

"ЗЕЛЕНИТЕ" В ЕП ИСКАТ БЕЖАНЦИТЕ ДА БЪДАТ РАЗСЕЛЕНИ И В ИЗТОЧНА ЕВРОПА, ДОРИ И НАСИЛА

Точно на Световния ден на бежанците, доста твърдо изказване направи лидера на „Зелените“ в ЕП Ска Келер, която има предвид, че в Източна Европа, за разлика от Западна, има по-малко воля по бежанския проблем, но думите ѝ са такива, че критиката е изцяло насочена към източноевропейските държави, сякаш на Запад няма никакви проблеми. Късно вечерта от офиса на Келер излязоха с официално опровержение на изказването ѝ, което, според тях, било предадено некоректно.

ВЪЗМОЖНО Е ОТ ТАЗИ ЕСЕН ДА НЕ ХОДИМ В КАТ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ПРИ ПОКУПКА НА КОЛА

Обещание на председателя на Държавна агенция „Електронно управление“ Росен Желязков – че от тази есен, след посещение при нотариус заради сделка с МПС, вече ще ходим в КАТ само за да си вземем талона.

РУМЕН РАДЕВ Е ПОКАНИЛ ПУТИН ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО, РУСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ Е ПРИЕЛ РАДУШНО

Практически това е новина от снощи, но президентството потвърди информацята чак в 23:10 часа българско време. Тепърва трябва обаче да се уточнява дата. Големите медии в Русия обаче обърнаха внимание повече на факта, че Путин и Радев разговаряха относно енергетиката.

БОБИ МИХАЙЛОВ: ЦСКА МОЖЕ ДА ИГРАЕ В ЛИГА ЕВРОПА ОЩЕ ТОЗИ СЕЗОН

Надеждата за червените е Спортният арбитражен съд в Лозана, макар зевзеци вече да казват, че това може да стане, ако ЦСКА-София признае, че всъщност е правоприемник на "Литекс", а не на ЦСКА.

SKYPE ПРИЗНА, ЧЕ ИМА ПРОБЛЕМ С ПРИЛОЖЕНИЕТО, ОСОБЕНО В ЕВРОПА

Ако се чудите защо жена ви не ви отговаря, не мислете, че е твърде заета с изискващо хоризонтално положение на нещата. Проблемът, разбира се, пак са програмистите.

КОГАТО ПЛАНИНАТА ОТИДЕ ПРИ МОХАМЕД...СЪС СТЕТОСКОП

Хуманитарната организация Doctors of the World е създала прелюбопитен проект в Белгия - мобилни медицински екипи, които обикалят по гарите и помагат на мигранти. Работата се извършва от доброволци и е изключително важна не на последно място поради големия брой непридружени деца бежанци в страната, които имат нужда от тази здравна помощ.

БОЛНИЦИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ С 6 МЛН. ЛЕВА ПОВЕЧЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ, РЕШИ НЗОК

Здравната каса предлага методика, която да увеличи бюджетите на болниците. Така те ще разполагат със 139 милиона всеки месец - с 6 млн. лева повече, отколкото досега.

21 БЪЛГАРСКИ ВЕСТНИКА СА ЗАКРИТИ САМО ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА

Броят на печатните издания у нас намалява стремглаво. Само през миналата година са закрити 21 вестника, а за последните шест години са престанали да съществуват общо 97.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com