Габриел: Демокрациите ни са под заплаха от кибератаки, трябва да се защитим

1684
Габриел: Демокрациите ни са под заплаха от кибератаки, трябва да се защитим
Снимка: EbS

Демократичните ни режими са изправени пред заплахите от кибератаки и критическата инфраструктура, здравеопазването, транспорта трябва да бъдат защитени. Това заяви българският кандидат за еврокомисар Мария Габриел по време на изслушването си пред Европейския парламент.

Припомняме, че Габриел бе номинирана за поста от българското правителство и от председателя на Европейската комисия за комисар с ресор цифрова икономика и цифрово общество, след като предишният представител на България Кристалина Георгиева напусна в края на 2016 г., за да се върне на работа в Световната банка на престижна позиция.

За да я подкрепят в Европейския парламент пристигнаха правосъдния министър Цецка Цачева и председателят на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов.

Мария Габриел ползвала общински апартамент с 4 пъти по-нисък наем от пазарния

С евтин наем на луксозно жилище се е уредила Мария Габриел – бъдещият еврокомисар на България. Става въпрос за апартамент на улиц...

”Благодаря на българското правителство за оказаното доверие и на евродепутатите за подкрепата през последните осем години. Благодаря на европейските граждани, които са ми давали подкрепа и доверие във всички отстоявани досега каузи”, каза тя в началото на изслушването днес, 20 юни, като входящото ѝ изявление беше на български, френски и английски език.

Тя посочи, че номинирането ѝ за еврокомисар е възможност да продължи да работи за защитата на правата и свободите на европейските граждани. "2-годишният мандат е кратък, затова ключът са приоритетите - пълното прилагане на политиките, одобрени досега. Ще работя с всички еврокомисари, със Съвета на ЕС и с ЕП открито, за да постигнем възможно най-широко съгласие”, добави Габриел, като уточни:

Тя подчерта, че ще работи целенасочено за завършване на единния цифров пазар.

В отговор на въпрос за цените на международните разговори, Мария Габриел коментира, че броят на международните разговори като цяло е намалял, тъй като се използват алтернативни начини за разговори.

Мария Габриел ще работи за по-свързан и сигурен ЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер определи ресора на номинираната за еврокомисар от България Мария Габриел при разго...

„Продължава тенденцията за засилване алтернативните методи за телефонни обаждания и това ще окаже необходимия натиск върху мобилните оператори за намаляване на цените”, коментира Габриел и подчерта: „За Европейската комисия решението въвеждането на универсалната услуга”.

Очаква се оценката от изслушването ѝ да бъде оповестена в сряда. Ако тя е положителна, кандидатурата ще бъде гласувана следващия месец на пленарна сесия на ЕП.

От предварителните отговори на Мария Габриел на поставени ѝ въпроси относно изслушването става ясно, че акцент в работата ѝ е са мерки срещу "фалшивите новини" и насърчаване още повече на проактивните мерки от страна на онлайн платформите и социалните мрежи.

Друго направление, в което българският кандидат за еврокомисар обещава да насочи усилия е противодействие на кампаниите за дезинформация отвъд границите на Евросъюза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Руски губернатор към съгражданите си: Без да искате сте превели милиони рубли на украинската армия (ВИДЕО)

Беларуска пропаганда: Опозицията готвела преврат и вкарване на натовски войски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа