Новините: Най-важното за деня, 25 септември

6626
Новините: Най-важното за деня, 25 септември
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Слави Трифонов започна активно да търси образовани българи, Цветан Василев поискал и получил убежище в Сърбия, България и Русия активно ще си сътрудничат в енергийната сфера, Ангела Меркел спечели за четвърти път изборите в Германия, а кюрдите гласуват в референдум за независимост на Иракски Кюрдистан.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния 25 септември.

СЛАВИ ТРИФОНОВ ОБЯВИ КАСТИНГ ЗА УПРАВЛЕНЦИ

В отворено писмо до медиите Слави призова всички българи, било то по света или у нас, които имат желание, да "участват в една безпрецедентна промяна, която да направи България прекрасно и желано място за живеене", да изпратят подробна информация за себе си и контакт за обратна връзка на имейл: slavi@referendumbg.com.

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ПОИСКАЛ И ПОЛУЧИЛ УБЕЖИЩЕ В СЪРБИЯ

Банкерът Цветан Василев е поискал убежище в Сърбия и го е получил. Това пише сръбското издание "Блиц" в материал по повод започналата в Сърбия процедура по фалит на сръбската фабрика за стъкло в Парачин.

ООН ОБВИНИ РУСИЯ В ТЕЖКИ НАРУШЕНИЯ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА В КРИМ

Руски държавни служители са извършили сериозни нарушения, включително изтезания, на полуостров Крим, се казва в разпространен доклад на ООН. В документа се предупреждава, че положението с човешките права на анексирания полуостров „значително се е влошило” след окупирането му от Москва.

СЕВЕРНА КОРЕЯ: САЩ НИ ОБЯВИ ВОЙНА

Външният министър на Северна Корея заяви в понеделник, че американският президент Доналд Тръмп е „обявил война“ на страната, предава AFP.

ЗАСИЛВАМЕ СЪТРУДНИЧЕСТВОТО СИ В ЕНЕРГИЙНИЯ СЕКТОР С РУСИЯ

Българо-руското партньорство в енергийния сектор ще продължи да се развива и задълбочава. Това каза в Москва министърът на енергетиката Теменужка Петкова, където тя се срещна с руския си колега Александър Новак.

РУМЕН ГЕЧЕВ: НЯМА КАК ДА НЕ СВЪРЖЕМ "ДУНАРИТ" С КТБ

„Няма как да не свържем случая „Дунарит” с КТБ и опита на определени среди да плячкосат „Дунарит”, каза депутатът от БСП и икономист Румен Гечев. По думите му крамолите и разправиите в оръжейната индустрия съвпадат с много странни събития – катастрофи, отравяния и спиране на продукция за износ.

ОКОНЧАТЕЛНО: МЕРКЕЛ СПЕЧЕЛИ, НО ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА В БУНДЕСТАГА ИМА НАЦИОНАЛИСТИ

Алиансът ХДС/ХСС (християндемократи-християнсоциалисти) начело с досегашния канцлер Ангела Меркел спечели парламентарните избори в Германия. В Бундестага влизат общо 6 партии, съобщиха властите след преброяване на гласовете във всички 299 избирателни райони.

КЮРДИТЕ ГЛАСУВАТ В РЕФЕРЕНДУМ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НА ИРАКСКИ КЮРДИСТАН

Днес се провежда референдумът за независимост в Иракски Кюрдистан и за него са регистрирани 5,2 млн. души. Резултатите от него трябва да станат известни едно денонощие, след като приключи работата на избирателните участъци. Против допитването, освен централната власт в Ирак, се обявиха още Турция, Иран, САЩ, Великобритания.

ЖЕНИ С БУРКИ ОБИКАЛЯТ ИЗ АСЕНОВГРАД, ЗАЛОВЕНИ И ГЛОБЕНИ НЯМА

Няма заловени и санкционирани лица, носещи бурки, забрадки и други подобни, на обществени места, на територията на Районното управление на МВР в Асеновград, до този момент. Това съобщиха за Actualno.com от полицията. Засега не е провеждана и специализирана акция, целяща конкретно установяване на лица, носещи бурки на обществени места.

ДРАСТИЧНИ СЪКРАЩЕНИЯ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА В СЛЕДВАЩИТЕ 2 ГОДИНИ

Държавата съкращава администрацията в следващите 2 години. Част от счетоводителите и служителите по управление на човешките ресурси ще бъдат преквалифицирани и преместени на друга работа, защото дейностите им вече няма да се извършват по места, а само от няколко структури в страната. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев, който е отговорен за реформата в администрацията.

ЕРДОГАН: ТЪРПЕНИЕТО И ДОВЕРИЕТО КЪМ ЕС Е НА ПРИКЛЮЧВАНЕ

На форум на омбудсманите в Истанбул турският президент Реджеп Ердоган разкритикува ЕС заради прилаганите двойни стандарти спрямо Анкара, призова Брюксел да обяви окончателното си решение за членството на страната му и обяви търпението на страната си за изчерпано.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...