Новините: Най-важното за деня, 7 септември

17240
Новините: Най-важното за деня, 7 септември
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

СЪПРУГЪТ НА БОКОВА ЩЕ БЪДЕ ПРОВЕРЯВАН ОТ ДЪРЖАВАТА ЗАРАДИ АЗЕРБАЙДЖАН

Ще има държавна проверка какво е правил Калин Митрев и дали е свързан със скандална схема, разкрита при международно журналистическо разследване. Това обеща финансовият министър Владислав Горанов.

ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА СЪПРУГА НА БОКОВА ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по случая с българския представител в Европейската банка за възстановяване и развитие Калин Митрев, съобщиха от държавното обвинение.

МАРЕШКИ ПОИСКА БОЙКО БОРИСОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА

Заместник-председателят на парламента и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на премиера Бойко Борисов. Според него това правителство "не работи добре и трябва да си ходи".

МОСКОВСКИ ПОПРАВИ БОРИСОВ ЗА АМ "ХЕМУС", КАЗА КОЛКО ЩЕ НИ СТРУВА ЖП ПРОЕКТА С ГЪРЦИЯ

Около 1,070 млрд. лева ще са необходими само за реализацията от българска страна на железопътната връзка "Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе". Това уточни министърът на транспорта Ивайло Московски.

ИНТЕРНЕТ ИГРА Е ДОВЕЛА ДО НЕЩАСТИЕТО С 11-ГОДИШНОТО ДЕТЕ В СТРЕЛЧА?

Разследващите специалисти, които работят по случая със смъртта на 11-годишното момче от Стрелча, разглеждат версията детето да е било повлияно от игра, разпространявана през интернет.

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: НАЙ-ЗНАКОВИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ У НАС СЕ ОБЖАЛВАТ ПРОСТО ЗА СПОРТА

У нас най-ключовите, най-знаковите обществени поръчки се обжалват. Това е шантаж, обжалване просто за спорта. Трябва да се прецизира кръгът от фирми и лица, които имат право да обжалват. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

BBC: БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛА ГУБЯТ НАСЕЛЕНИЕТО СИ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ

През 1989 година почти 9 милиона души живееха в България. Сега те са малко над 7 милиона. Това се казва в репортаж на BBC, озаглавен „Защо се срива българското население“ на журналистката Рут Александър.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ ПРЕКРАТИ СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА ОТ ЕС СЛЕД BREXIT

Свободното движение на хора от Европейския съюз ще бъде прекратено от страна на правителството на Великобритания веднага след като Brexit стане факт в края на март 2019 г.

СТРЕЛБА В ЦЕНТЪРА НА КОСТЕНЕЦ, ИМА УБИТ

63-годишен уби мъж и рани още един след като откри стрелба в Костенец. Екшънът се разиграл пред тотопункт в центъра на града. Стрелецът използвал газов пистолет, преработен в боен, съобщи Нова телевизия.

СТОИЛ ЯКОВ ЗА "ДУНАРИТ": НАБЛЮДАВАМЕ ЕДНА НЕДОПУСТИМА НАМЕСА НА ДЪРЖАВАТА

Наблюдаваме една недопустима намеса на държавата. Поради каква причина министърът на икономиката се разтревожи - заради печалбите, доброто състояние на дружеството, работниците, които си взимат редовно заплата? Това каза председателят на борда на ТЕРЕМ през 2015-2016 г. Стоил Яков.

РУСЕ СЕ ВДИГНА НА ПРОТЕСТ, НАД 200 ДУШИ СКОЧИХА СРЕЩУ ОБГАЗЯВАНИЯТА НА ГРАДА

Протест под наслов „Русе иска да диша“ събра над 200 души на площада пред общината тази вечер. Хората, които се организираха чрез социалните мрежи, настояват най-после да се сложи край на обгазяванията на града и да се вземат спешни и адекватни мерки, предаде БГНЕС.

ФИРМИ БЕЗ ОПИТ ИСКАЛИ ДА ПРАВЯТ САЙТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НИ НА ЕС

Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. прекрати обществената поръчка за изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт и мобилно приложение, предоставяне на хостинг и стрийминг.

АННА ЦОЛОВА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВОДИ СУТРЕШНИЯ БЛОК НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Анна Цолова повече няма да води сутрешния блок на Нова телевизия, "Здравей, България". Виктор Николаев ще продължи засега сам в предаването, съобщи "24 часа". Според изданието това е решението на ръководството на "Нова Броудкастинг Груп", което е било взето преди броени часове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com