Община Варна ще поеме разходите за щетите от наводненията по автомобилите

10496
Община Варна ще поеме разходите за щетите от наводненията по автомобилите
Снимка: БГНЕС

Община Варна ще поеме разходите по установяване на щетите и отчисляването на автомобилите на варненци, които бяха унищожени от потопа в квартал "Аспарухово".

В Общински съвет – Варна е внесена докладна, таксата за отчисляване в КАТ на всеки автомобил, пострадал в бедствието, да бъде поета от община Варна. Всички граждани, чиито автомобили са пострадали при бедствието в район "Аспарухово", могат да получат информация за начините на отчисляване на моторни превозни средства от КАТ и системата на дирекция "Местни данъци и такси".

За да прекратят облагането с данъци, гражданите трябва да получат удостоверение от Пожарна и аварийна безопасност за щетите, които бедствието е нанесло върху автомобила. Ако моторното превозно средство е без регистрационни номера или има само един такъв, обстоятелството трябва да бъде упоменато в документа.

След получаване на удостоверението се преминава към отчисление в сектор "Пътна полиция" – КАТ към ОД на МВР – Варна. За целта трябва да бъдат предоставени регистрационните табели на автомобила (ако са налични), полученото удостоверение от пожарната, свидетелство за регистрация част 1 и част 2 (регистрационен талон), както и удостоверение, че моторното превозно средство е предадено за разкомплектоване.

Ако гражданите са загубили един или два от регистрационните номера на автомобила, но искат да продължат експлоатацията му, трябва да подадат заявление за издирване на загубените регистрационни табели в IV Районно полицейско управление в Аспарухово. От там гражданите ще получат документ, с който могат да заявят получаването на нови регистрационни номера в сектор "Пътна полиция" – КАТ към ОД на МВР – Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com