Окончателно: Не пуснаха Вальо - Топлото предсрочно от затвора

1609
Окончателно: Не пуснаха Вальо - Топлото предсрочно от затвора
Снимка: БГНЕС

И Софийският апелативен съд отказа да пусне предсрочно от затвора бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров.

Преди дни Вальо Топлото поиска и от Градския съд да бъде освободен по-рано, но и тогава получи отказ. Сега апелативните съдии потвърдиха това решение.

Съдът отказа да пусне Вальо Топлото предсрочно

Съдът отказа да освободи предсрочно от затвора бившия шеф на столичната топлофикация Валентин Димитров, предава БНТ. Той излежава прис...

През есента на 2015 г. той беше осъден на 3 години затвор за безстопанственост и до момента той е излежал 1 година и 7 месеца. Според съда Димитров не е положил достатъчно грижи за управлението, стопанисването и запазването на повереното му имущество в "Топлофикация", от което последвало неговото разпиляване в размер на 325 693,95 лева. Той харчил огромни суми за джакузи, джет, скъпи хранителни продукти, алкохол, различни услуги.

На първа инстанция Топлото заяви, че е на 61 години и иска да се грижи за семейството си, изтъквайки, че има добро поведение и дори награди в затворническото общежитие в Казичене, където излежава присъдата си.

Затворническата администрация обаче смята, че Димитров още не се е превъзпитал. А съдът обяви, че са налице формалните предпоставки за освобождаване му, но не е доказателства, че се е поправил.

Срещу Вальо Топлото се водят още няколко дела. Най-голямото - за длъжностно присвояване на 6 млн. лв., обаче се точи вече години. Той получи присъда от 14 г. затвор на първа инстанция, но след това беше оправдан от Апелативния съд, а ВКС върна делото. Апелативните съдии пък намериха пороци в обвинителния акт и процесът започна повторно на първа инстанция в Градския съд през 2015 г.

Вальо Топлото може да излезе на свобода предсрочно

Софийски градски съд (СГС) ще разгледа на 5 юли предложение от началника на затвора в София за предсрочно условно освобождаване на Вале...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com