Олена Коцева: Дори дивите зверове убиват само за да се нахранят (ВИДЕО)

2084
Олена Коцева: Дори дивите зверове убиват само за да се нахранят (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното издание на „Видимо и невидимо: Абордаж“ Васил Данов разговаря с Олена Коцева. Тя е родена в Киев. От 1979 г. живее в България. Олена Коцева е един от създателите и е дългогодишен ръководител на СУОБ "Мати Украйна“. Миналата седмица, на XXII Световния конгрес на украинците - организация, която обединява повече от 180 организации в повече от 60 страни по света - Олена Коцева и Васил Жукивский бяха удостоени с най-високата награда - медал „Св. Владимир“.

Олена Коцева изказва благодарност за огромното доверие, което българският народ гласува на "Мати Украйна“ и другите неправителствени организации в помощ на Украйна, защото само по този начин, обединени към обща цел може да се прави добро. Още: Губещият е човек, който не се интересува и не иска да проумее (ВИДЕО)

Международната общност трябва да приеме механизми, които ще позволят на Украйна да се бори за мирните пленени граждани. Това са около 25 хил. души, от които 20 хил. са отвлечените деца, а съдбата им е неизвестна. „За децата има някакви механизми, но за цивилните граждани няма такива юридически механизми, които ще позволят Украйна да се бори за тези граждани.“ Олена Коцева разказва, че в България има украински бежанец, който вече е свидетелствал в Международния съд в Хага.

„Още десетилетия наред Украйна ще се бори с последствията от войната. Това са зверства, защото това са милиони хора, милиони деца, които страдат. Само като помислим за това, че повече от 300 хил. хора в момента в Украйна са без крайници, сред тях има и деца. Но те са може би повече, не всеки е стигнал до болницата за да си направи протеза. Да не говорим за териториите, които все още се окупирани.“

„Само си спомнете случая в Мариупол, когато в централния театър на града бяха се събрали повече от 1500 души, само жени и деца, и навсякъде е било написано, че там са деца и на покрива и около сградата беше сложен червен кръст и въпреки всичко беше пусната бомба, която е заличила тези хора. Дори не знаем каква е бройка на загиналите, защото след това окупационните властите са сринали театъра и са го бетонирали, т.е. за да се разберат кои са жертвите, всичко трябва да се разкопае.“ Още: Всички дружно хранят крокодила (ВИДЕО)

„Това, което преживяват войничета в момента на фронта, и с това те трябва да живеят цял живот, е толкова страшно, че това мога да нарека с една-единствена дума – зверства. Дори дивите зверове в природата убиват само за да се нахранят, да си спасят живота, А тука се убива безцелно, от садизъм и заради това, че някой живее по-добре от руснаците. Но ако руснаците не харчеха тези милиарди, които харчат в момента, за информационна война, която водят срещу целия свят, срещу единството, срещу доброто, сигурно щяха да живеят много по-добре и нямаше да се стигне до там. Но десетилетия и столетия вече, имперските амбиции на Русия, няма как да бъда спрени, ако не бъде спряно това зло, т.е. злото трябва да се убие в неговата бърлога. Иначе след година или две, рано или късно, тя ще се върне, ще възроди силите си и ще нападне пак.“

Целият разговор на Васил Данов с Олена Коцева можете да гледате във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 12 май, 2024 г. (неделя)

Новинитe: Най-важното за деня, 11 май

Хаос, гафове и протести: новата транспортна схема в София

Пренасят тленните останки на цар Фердинанд в София

БДЖ с важни новини: Ето къде и какви са промените във влаковете от 13 май

Коментар №3 на седмицата: Лидерските битки за София: Добро наместване, но кофти Фън шуй

Коментар №2 на седмицата: Феновете на Путин в Грузия да слушат Каспаров, защото Зимата идва и при тях

Коментар №1 на седмицата: Кампания като слънце, въпросът е кой стои в сянката

"Влязох им остро с бутонките": Гвоздейков обещава скоро кошмарите с БДЖ да са само лош спомен

"Независимият" служебен кабинет върна фирмите на ГЕРБ в пътното строителство (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com