От 12 декември влиза в сила новият График за движение на влаковете

4040
От 12 декември влиза в сила новият График за движение на влаковете
Снимка: БДЖ

От 12.12.2021 г. влиза в сила новият График за движение на влаковете на „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД.

В повечето региони на страната се запазва досега действащият график, а за подобряване на обслужването са осигурени удобни връзки между влаковете с възможности за пътуване между повече населени места. Увеличава се и броят на бързите влакове в някои направления.

Само за пет месеца: 50 нападения над влакове у нас

50 нападения срещу влакове на държавните железници са регистрирани от началото на годината. 13 са покушенията срещу влакове на БДЖ от н...

През следващата година превозът на пътници ще се извършва с общо 576 влака, от които: 84 бързи влака (4 от тях ще се движат само през летния сезон), 122 пътнически и 370 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат само в определени дни от седмицата или определени периоди от годината.

С влизането в сила на новото разписание e предвидено движението на директен бърз влак Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица, който ще пътува през Царева ливада и Карлово с удобна връзка за Габрово, както и за Хисар и възможност за директно пътуване до Казанлък, Калофер, Павел баня и Баня. Сезонни нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с удобна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление. За пътуващите от София за Плевен ще бъде осигурен бърз влак в удобно време на мястото на вечерния пътнически влак, който ще изминава разстоянието за по-кратко време.

С новия график е предвидено движението и на 16 международни бързи влака (2 от тях ще се движат само през летния сезон), като поради въведените противоепидемични мерки все още няма да се осъществява тяхното пътуване през границите с Гърция, Турция и Сърбия.

Запазва се всекидневното движение на влаковете между България и Румъния по направлението София-Букурещ със сутрешния влак София-Варна с директни вагони за Русе и следобедния влак Русе-София с връзка в гара Русе за и от Букурещ. Другата възможност за международна връзка между България и Румъния е по направлението София-Крайова, която се осъществява в гара Видин със сутрешния влак София-Видин и обедния Видин-София.

БДЖ с ново дигитално приложение РАДАР

БДЖ въвежда ново дигитално приложение, чрез което потребителите могат да проследяват в реално време местоположението на всички пътничес...

Подробна информация клиентите на БДЖ могат да получат на гишетата „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалния сайт на дружеството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Дневен хороскоп за 1 май 2024 г.

Фаза на Луната на 1 май 2024 г.

13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com