Отличиха бизнесмен, спасил четирима младежи в катастрофа

17524
Отличиха бизнесмен, спасил четирима младежи в катастрофа
Снимка: БГНЕС

Медал за проявяване на героизъм и саможертва при спасяването на четирима младежи, паднали с автомобил в река Бистрица, бе връчен на благоевградският бизнесмен Йордан Йорданов, съобщи  БГНЕС.

Почетният знак - медал "За хората с добри сърца" бе връчен на 51-годишният бизнесмен на церемония в РТЦ - Благоевград от председателя на пловдивската фондация "Помогни на нуждаещите се" Георги Найденов. На церемонията присъстваха близки на спасените четирима младежи, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков и др.

На 26 януари вечерта Опел, в който четирима младежи се прибирали към Благоевград, поднесе на заснеженият път и падна по таван във водите на река Бистрица под курорта "Бодрост". За тяхно щастие почти веднага след тях се движел с джипа си Йорданов. Той видял как стоповете на Опел-а изчезват на самия завой. Спрял, видял следите на автомобила, слязъл в реката и започнал да чупи стъклата на колата. Така измъкнал четиримата младежи - две момчета и две момичета, които имало вероятност да се удавят в студените води на реката.

Най-тежко бе пострадала Стефка Ичева, която бе транспортирана още същата нощ за "Пирогов" със счупен прешлен. Бизнесменът дари на семейството на Ичева 3 000 лв, за да заплатят поставянето на имплант, който струва 7 200 лева.

"Йорданов е нашият герой, слязъл е и спасил децата ни", казаха родителите на падналите в реката деца. "Всеки на мое място би го направил", скромно каза Йорданов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com