Парите по ОП "Околна среда" могат да бъдат пуснати до края на октомври

20855
Парите по ОП "Околна среда" могат да бъдат пуснати до края на октомври
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия и България са очертали план за действие, който ще позволи към края на октомври да бъдат възстановени спрените плащания по Оперативна програма “Околна среда” (ОПОС).

Информацията съобщи в Брюксел вицепремиерът Илияна Цанова. Тя разговаря с еврокомисаря за регионално развитие Йоханес Хан, предава БНТ.

ЕК с препоръки към МОСВ за спрените европари по "Околна среда"

Европейската комисия изпрати до Министерството на околната среда и водите писмо с препоръки и изисквания във връзка със спрените средст...

Комисарят е бил запознат със свършеното от служебното правителство по повод спрените европрограми в нашата страна, информира БТА.

Очертахме план за действие за възстановяването на спрените плащания от европейските фондове, добави Цанова. Тя изрази надеждата възстановяването на плащанията да настъпи до края на октомври.

По-рано днес правителството отпусна 750 млн. лв. за финансиране на плащания по проекти по Оперативна програма "Околна среда" и по двете приоритетни оси на Оперативна програма "Регионално развитие", по които Европейската комисия спря плащанията по-рано през годината.

Средствата ще бъдат възстановени в държавния бюджет след възобновяване на плащанията от страна на Брюксел.

Фонд ФЛАГ възстановява плащанията по "Околна среда"

Фонд ФЛАГ (Фонд за органите на местното самоуправление в България) възстановява плащанията по текущи договори за кредит, свързани с и...

ЕК обяви, че временно прекратява плащанията за България по програма "Околна среда" в средата на месец ноември миналата година. Решението е взето от дирекция Регионална политика на ЕК заради установени проблеми в управлението на програмата.

Става дума за средства по сегашния програмен период, за които санкции предупреди тогавашният вицепремиер Зинаида Златанова, заради пропуски от страна на ГЕРБ - 2007-2013 г. (ОПОС).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com