Павлова: Спираме трафика поетапно, защото не можем да чистим нормално

4614
Павлова: Спираме трафика поетапно, защото не можем да чистим нормално

Поетапно спираме тежкотоварния трафик по всички направления, тъй като той не позволява нормалното изчистване и не можем да осигури стандартния трафик на леките автомобили. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде “Фокус”.

Обилните снеговалежи продължават в цялата страна. Ситуацията е изключително сериозна от гледна точка на това, че температурите падат стремително надолу и вече имаме между минус 14 – минус 15 градуса (при Витиня). Солта и стандартните материали, които прилагаме, замръзват и не можем да почистваме нормално. Ще прилагаме все по-тежки материали, за да може да обработим пътищата, каза министър Павлова.

Идва сибирски студ - 15 под нулата в петък

България е в пика на зимата, предупреждават синоптиците. В четвъртък се очакват обилни снеговалежи, а в петък мраз сковава страната ни...

Обстановката за момента е изключително сериозна и напрегната в Област Русе, заяви Павлова. Въпреки че направихме пробив с тежките машини на „Гражданска защита”, все още има няколко автомобила, които трябва да бъдат извадени от тежките преспи.

Вече са извадени над 55 автомобила, един автобус.

„За съжаление, има граждани, които не се съобразяват с обстановката, и тръгват, въпреки затворените пътища”, каза министър Павлова.

Благодаря на всички граждани, които се въздържаха от пътуване. Благодаря на областните управители и кметовете, които създадоха кризисни щабове и работят активно с „Гражданска защита” и органите на МВР и Пътната агенция по организация на почистването и на трафика. Съвместните усилия продължават, но се очаква снеговалежът да продължи през целия ден, до 02.00 часа през нощта. Това налага да въведем сериозни ограничения в трафика – каза министър Павлова.

Свикан е кризисен щаб заради сериозната зимна обстановка

Свикан е кризисен щаб заради сериозната зимна обстановка в страната. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройствот...

Поради обилния снеговалеж и сложната метеорологична обстановка се спира движението на всички тежкотоварни превозни средства. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Поради обилния снеговалеж и сложната метеорологична обстановка се спира движението по републиканската пътна мрежа на всички видове тежкотоварни превозни средства над 10 тона. Ограничението ще е в сила до подобряване на атмосферните условия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com