Петър Добрев: Гнилата тюркска теория изопачава цялата българска история (ВИДЕО)

48492
Петър Добрев: Гнилата тюркска теория изопачава цялата българска история (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В новата рубрика "Видимо и невидимо: Изопачената история" Кънчо Кожухаров ще ни среща с хора на духа, които разкриват истината за минали и настоящи събития.

Първият гост на Кожухаров е Петър Добрев - човекът който пръв хвърли камък в тресавището, създадено от псевдоучените за да удавят в него историята, самочувствието и духа на българина.

Според П. Добрев, твърдението за тюркския произход на древните българите произлиза от неволната грешка на един френски автор Луи дьо Жокур (18 в.), който обърква Старата Велика България при Кавказ с Волжка България и твърди, че Велика България е една област в Татария. Грешката е очевидна, т.к. Старата Велика България е била при Кавказ и Меотида, т.е. Азовско море и е възникнала през първите векове след Христа. По това време не е имало никакви татари, не е имало и Татария. Още: Нино Нинов: За какво ни е душата (ВИДЕО)

„Всичко това е очевидно, но за съжаление тази голяма грешка е била поместена в най-четената през 18 в. книга - втория том на знаменитата Френска енциклопедия и т.к. тя е имала твърде голям авторитет, оттам грешката се разпространява и сред някои професионални историци.“, казва П. Добрев.

Тази грешка постепенно укрепва и се разпространява, продължава през 19 в. с хунската теория, която е продължение на тюрко-татарската теория и се повтаря и през 20 в. в западните учебници. За съжаление след освобождението на България тази грешка е въведена и в нашите учебници.

Откъде идват българите?

В разговора П. Добрев споделя, че нови и съвременни изследвания дават друг поглед върху произхода на древните българи.

„Най-любопитното е, че въпреки тези явни сигнали на световната наука, че тюркската теория е невярна, в нашите учебници продължи да се препечатва и повтаря тази именно нелепа и случайно възникнала грешка. Тази лъжа нямаше да ме занимава толкова, ако беше една безобидна лъжа, а тя навреди силно не само на образа на древните българи, превръщайки ги в едно нищожно по брой и ниско цивилизовано номадско племе от тюркски произход, но същевременно доведе и до други големи беди, тъй като приспа вниманието на нашата научна колегия към някои много ценни открития, направени от европейската наука.“, споделя П. Добрев. Още: "Българинът е предприемчив, жадуващ за образование, патриот - ценности, абсолютно погребани съзнателно" (ВИДЕО)

„Ако нашата колегия се подмазва на чужди версии и продължи да препечатва в учебниците гнилата тюркска теория, тя с това сама помага да се изопачи образа на нашите предци, да се изопачи цялата ни българска история.“

Целият разговор на Кънчо Кожухаров с Петър Добрев за основните причини за фалшификациите: невежеството, волно или неволно на историци и псевдоисторици, завистта и чуждите амбиции можете да гледате във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 13 май 2024 г.

Къде ще почивате това лято: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Доброволци от Yettel засадиха близо 1300 дръвчета в Новата гора на София

Кой е онзи, когото наричаме „аз“ (ВИДЕО)

Времето утре - 14 май 2024 г.

Централни хали отварят врати на 23 май

Александър Везенков, Райчо Райчев или Георги Господинов: Кой ще стане Мъж на годината?

Бивш главен секретар атакува служебния министър на електронното управление за машинния вот

Прокуратурата и МВР координират работата си за изборите на 9 юни

Драстичен спад на жертвите от ПТП у нас: Историята обаче вещае рязък скок

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com