Плевнелиев удостои с орден заминаващия си руски посланик Исаков

3272
Плевнелиев удостои с орден заминаващия си руски посланик Исаков
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев удостои с най-висшето държавно отличие орден „Стара планина“ първа степен Юрий Исаков, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация у нас.

Това отличие е признание както за неговите усилия и професионални качества, така и ясен знак за значимостта и важния характер, който българската държава отдава на двустранния диалог с Русия и желанието за неговото развитие и задълбочаване, заяви българският държавният глава.

Плевнелиев награждава досегашния руски посланик с орден "Стара планина"

Президентът Росен Плевнелиев ще удостои с орден „Стара планина“ първа степен посланика на Руската Федерация в Република Б...

Той посочи, че отношенията между България и Русия винаги са били в центъра на общественото и политическо внимание и интерес в страната. „Те имат своя здрав фундамент, характерен за държавите с дългогодишни исторически традиции в своите контакти. Двете държави създадоха необходимата солидна основа, за да продължим да развиваме равнопоставен и взаимноизгоден диалог във всички направления“, посочи Плевнелиев. Той подчерта, че през годините на своя мандат у нас, посланикът положил усилия да съхрани позитивния дневен ред и конструктивния дух на работа в областите от взаимен интерес. Президентът изрази благодарността си за заслугите на посланика за развитието на отношенията между България и Русия, както за активните усилия, които Исаков положил за насърчаване на традиционно добрите и приятелски връзки между нашите две страни и народи. „Уверен съм, че във Ваше лице България има свой искрен приятел“, каза Плевнелиев.

Посланик Исаков работи у нас 8 години, той каза, че те са били трудни, но най-хубавите в неговия живот. По думите му не всичко, което било замислено, се е изпълнило. Посланикът говори и за лозунга: Съединението прави силата и посочи, че именно с обединени, съвместни усилия, ние сме способни да добавим още повече неща в българо-руските отношения. Той говори за историята и за потенциала във взаимоотношенията ни. "Като пътеводна звезда на всичките наши по-нататъшни усилия трябва да бъде тази цел: Пълно, максимално, възможно разкриване на потенциала на нашите връзки", посочи Исаков. Той каза не сбогом, а довиждане и заяви, че често ще идва в „нашата България“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com