Плугчиева за номинацията й за посланик: Прекрасно!

5155
Плугчиева за номинацията й за посланик: Прекрасно!
Нямало разменна монета, убеждава Сергей Станишев

Народният представител от Коалиция за България Меглена Плугчиева побърза да даде своя коментар във връзка с номинацията й за посланик в Швейцария.

Заради набиращата сили полемика "за разменната монета" бившият министър лаконично обясни, че дипломатическата работа е надпартийна и е работа за страната и държавата. 

Меглена Плугчиева предложена за посланик в Швейцария

Правителството реши на свое заседание днес да предложи на президента на Република България нови 7 кандидатури за посланици на странат...

"След изборите 2009 година аз неколкократно съм заявявала, че търся възможност да се върна на дипломатическото поприще. Смятам, че там е моята сила, възможността да проявя натрупания опит, умения и качества. Мога само да бъда благодарна на правителството за това предложение. За мен това ще бъде една прекрасна възможност да мога да работя за страната, каза тя.

Плугчиева не коментира подробности около разговорите, свързани с номинацията и предположи, че колегите й от БСП са научили като нея за предложението на правителството от медиите.

С коментар побърза и лидерът на БСП Сергей Станишев. Той сподели, че Меглена Плугчиева би се справила много добре като посланик и предложението на правителството тя да бъде представител на България в Швейцария не е разменната монета за скандала с дървесината.

"Това е лично решение на Плугчиева, която лично е споделяла, че не се чувства достатъчно добре в парламента от гледна точка на действията. Тя беше успешен премиер в изпълнителната власт. Като много успешен и авторитетен посланик в Германия, би се справила добре и в Швейцария. Никаква разменна монета. Ще гоним до дупка министър Найденов, и ще го гоним до отмяна на наредбата. Ще защитаваме интересите на малките и средните фирми в този сектор и интересите на крайните потребители, които заради този монопол се поставят пред свръхцени”, каза Сергей Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com