По 10 хил. лв. помощ ще получат близките на загиналите в наводението във Варна

22841
По 10 хил. лв. помощ ще получат близките на загиналите в наводението във Варна
Снимка: БГНЕС

С по 10 хиляди лева еднократна помощ ще бъдат подпомогнати близките на загиналите в бедствието във Варна и Добрич.

Това съобщи на брифинг след заседанието на Кризисния щаб в морската столица министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Финансова помощ ще има и за пострадалите от наводнението хора, които са подали по надлежния ред документация за оценка на щетите.

Хасан Адемов се обърна към представители на Гражданска защита, полицията и пожарната като им предложи МТСП да осигури хора от временната заетост, от социалните служби във Варна, които да се включат в помощ на институциите за почистване, дезинфекциране и всичко необходимо за връщане към нормалния ритъм на живота.

Междувременно по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, главният изпълнителен директор на дружеството Валентин Петков и ръководството на "Български пощи" ЕАД създадоха организация за оказване на помощ на пострадалите от наводненията, съобщиха от пресслужбата на Български пощи.

Дружеството има готовност да предостави 15 легла на останалите без дом в базата си в Ахтопол и 10 легла в почивната база "Св.Св.Константин и Елена" за период от един месец.

Още от днес пощенски коли и коли на фирмата обслужваща Обединената транспортна схема на дружеството имат готовност да превозват безплатно помощи за пострадалите предоставени от Българския червен кръст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com