По разпореждане на Орешарски се проведе съвещание на спецслужбите за кризата в Украйна

16060
По разпореждане на Орешарски се проведе съвещание на спецслужбите за кризата в Украйна

По разпореждане на министър-председателя Пламен Орешарски във връзка със ситуацията в Украйна заместник-министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев проведе работна среща, в която взеха участие главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, председателят на ДАНС Владимир Писанчев и директорите на Националната разузнавателна служба и на Служба „Военна информация“ в Министерство на отбраната – Драгомир Димитров и Веселин Иванов, съобщиха от правителствената информационна служба.

По време на срещата е обсъдена ситуацията в Украйна и евентуалните рискове и заплахи, произтичащи за България. Предприети са допълнителни мерки, част от които свързани с внимателно наблюдение и анализ на развитието на кризата, включително и по отношение на рисковете и заплахите за българските граждани на територията на Украйна.

Словакия и Полша готови да приемат украински бежанци

Словакия и Полша, които граничат с размирна Украйна, изразиха готовност да приемат украинци, прокудени от ескалиращата политическа кр...

В министерствата на вътрешните и на външните работи, както и в специалните служби, са създадени щабове за своевременна реакция на компетентните органи. Във връзка с вътрешнополитическата ситуация в Украйна през последните дни, редица български медии вече изпратиха или планират да изпратят свои представители за отразяване на събитията в страната.

МВнР призовава българските журналисти, които се намират или възнамеряват да пътуват до Украйна, да проявяват бдителност и изключителна предпазливост при изпълнение на своите служебни задължения с оглед на рисковата ситуация. Следва да се има предвид, че в резултат на сблъсъците в Киев има пострадали журналисти, сред които и един смъртен случай.

Съветваме българските журналисти да носят със себе си своите задгранични паспорти и журналистически си карти, които да предоставят на правоохранителните органи при проверка.

МВнР настоятелно препоръчва на представителите на български медии да информират посолството преди или след тяхното пристигане в Киев, както и да оставят свои координати за връзка. В случай на необходимост от съдействие или при инцидент, българите в Украйна следва да се свържат с Посолството.

Текстът на споразумението в Украйна

Украинският президент Виктор Янукович и лидерите на опозицията подписаха споразумение за излизане от тримесечната криза. Франс прес п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com