Пожарът в Арбанаси бе потушен

6064
Пожарът в Арбанаси бе потушен

Потушен е пожарът, обхванал над сто декара борова гора във великотърновското село Арбанаси, след като в гасенето се включи пет тонен хеликоптер, пристигнал от София по заповед на главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Повече от седем часа продължи борбата със стихията, тръгнала от пламнали, вероятно от човешка небрежност, сухи треви. В гасенето бяха използвани частен самолет, седем специализирани автомобила от противопожарните служби във Велико Търново, Горна Оряховица, Габрово и Търговище, предаде БНР.

Включиха се 70 военнослужещи с десет машини от Националния военен университет "Васил Левски" и поделение в Горна Оряховица, както и много доброволци от горското стопанство и конната база в Арбанаси. Очаква се опожарената гора да тлее още няколко дни, затова в района ще останат дежурни екипи, които ще следят огънят да не се разгори отново.

Редактор: Георги Иванов

Над 500 души се борят с пожара в Арбанаси

Пламъци обхванаха над 100 декара гора край с. Арбанаси. Гори боровата гора между селата Арбанаси и Шереметя по скалистия склон над В...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com