Полицията се похвали с масови арести и спасявания

3318
Полицията се похвали с масови арести и спасявания
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин служители на МВР са спасили от удавяне в река Марица 111 граждани. Това съобщи зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев на пресконференция днес.

Освен това е имало проверки, извършвани както в централната градска среда в София, където има най-голяма концентрация на чужди граждани от арабски и близкоизточен произход, така и на други места в страната, предава БГНЕС.

Бъчварова: Стига вече!

Вътрешният министър Румяна Бъчварова даде брифинг след заседанието на Министерски съвет. Тя възропта срещу бизнеса, медиите, политиците...

61 от спасените 111 чужденци при р. Марица са деца, 26 – жени, 24 - мъже. Част от хората били открити в местност, обрасла с храсталак. Всички те били без документи за самоличност, представили се за сирийски граждани. По всяка вероятност 111-те чужденци са били прекарвани през цялата нощ с лодки от гръцка територия в района на 28 граничен репер на реката

От пресцентъра на МВР пък разпространиха съобщение, според което при акция в последното денонощие на територията на страната са задържани 108 души.

"Целта на мащабната акция бе установяване на лица от криминалния контингент, такива, обявени за издирване, извършители на криминални престъпления, противодействие на нелегалната миграция.

В хода на полицейските действия са проверени общо 4508 лица и 2 455 автомобила. По Закона за МВР в полицейските арести са задържани общо 108 лица. Само в София, Пазарджик и Бургас те са 74, от които 1 обявен за издирване, други 21-ма - за извършени различни престъпления, а 19 – за различни криминални регистрации. Служители от различни структури на МВР са разкрили извършителите на 98 криминални престъпления на територията на Столичната и областни дирекции на МВР - Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора и Шумен в т.ч. и взломни.

Синдикатите отново се обявиха срещу готвените промени в закона за МВР

От Синдикалния алианс Сигурност в МВР коментираха в писмо до министерството промените, които се предвиждат в Закона за МВР. Общото ста...

За издирване през изминалото денонощие са въведени в Автоматизираната информационна система „Издирвателна дейност”, нови 56 души и са снети от отчет 85. Задържани са и 12 души, които били без документи за самоличност", заявяват от МВР.

Припомняме, че в последните дни органите на реда получиха множество критики заради ръста на престъпността. Само в последните дни България бе разтърсена от две поръчкови убийства, побои над възрастни хора, убийството на 18-годишен младеж посред бял ден във Враца.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com