"Политически зоопарк": От Божков е трол до присмех и възторг

6001
"Политически зоопарк": От Божков е трол до присмех и възторг
Снимка: БГНЕС

Ще ме подкрепите ли за политически проект? Това е въпросът, който търсеният по 18 обвинения Васил Божков зададе в социалните мрежи.

И съвсем очаквано разбуни духовете в същите мрежи. Бизнесменът получи доста прилична подкрепа от 65 % одобрение на страницата си.

Най-интересните коментари на граждани под стената на Божков, както и на обществени фигури, събираме в нашата традиционна рубрика "политически зоопарк".

Филип Такев

Всеки проект,който си поставя за цел ревизия на прехода,персонална отговорност за престъпниците, ограбили България, връщане на държавността, работещи съд и прокуратура и най важното справедливо разпределение на обществените блага, да бих го подкрепил.

Росен Таков

Г-н Божков, дайте едно по едно. Първо доказателствата за кражбите, които бяхте тръгнали да предоставяте а после ще говорим за други неща. Завършете този проект и след това започнете другия.

Даниела Цанова

Мутра се сваля само с мутренски похвати. Демократични хватки срещу мафията не работят.

Деян Дянков

Няма да ви подкрепя за нов политически проект. В обществен план сте ми интересен единствено и само доколкото можете да помогнете Борисов да влезе в затвора заедно с вас. Да си играете покер с пластмасови капачки, да пушите пури и да се чудите що така стана, а Горанов и Арнаудова да ви носят кафета.

Самуил Петканов

Само ако приемат промени в изборното законодателство бюлетините да са с търкане.

Давид Мавродиев

Добър блъф на хазартен играч. Електоратът се хвана, медиите също, а да видим дали и властта ще клъвне.

Александър Симов (журналист и депутат от БСП)

Чета оценки за идеята на Божков за партия - било стратегическа грешка, изстрел във въздуха, стъпване накриво. Това щеше да е вярно, ако само за миг дори можех да предположа, че заявката е автентична. Аз обаче имам друго разбиране. Божков днес е най-върховният политически трол, който съм виждал в българското виртуално пространство. И като трол той се справя перфектно - лази по нервите на властта като бактерия в стомашната флора на премиера. Само с един лек намек изкара от нерви пиаршата на ГЕРБ, само с половин статус накара Бойко Борисов под път и над път да говори за комикси и луксозни курорти. Това е тролене от ново поколение. Тролене, което кара даже придворните медии всяка сутрин да почват деня си с неговите статуси, за да си заработят нормата. С други думи - Божков е интересен като трол. Инженери на политически проекти има колкото искаш. Качествените тролове са малко :)))

Сачева подозира, че Божков и досега е финансирал политици, разкри колко са безработните

Към момента 290 000 са безработните в страната. Това заяви по bTV социалният министър Деница Сачева. "Искам да подчертая, че 200 хил. ...

Илиян Василев (бивш дипломат)

Най-слабият му ход. Как падна от моралното измерение(което по принцип е спорно за него, но нали вътрешен човек от мафията прави разкрития) в калта на политическия пехливанлък? Амбициозни съветници?! Или си мисли, че може да се върне на бял кон?! Може би елементарно вдигане на залога преди избори за да се договарят?! Едно "ме" е излишно, променя смисъла. Заличи разликата между себе си и Цветан Василев, който също щеше да прави политическа партия.

И какво като примерно 15 000 хиляди кажат "да"?! Нали Пеевски и Борисов това чакат, на този терен, те са всесилни.

Елена Гунчева (адкокат)

Сутринта Васил Божков от Дубай попита българите дали биха подкрепили нов политически проект. Поредният явно. Реакциите са от възторг до присмех. Но всъщност това ме накара да се запитам защо така стръвно българите си търсят спасители и са готови да припознаят всеки, които каже дори една дума срещу управляващите, за техен спасител. А спасители много се навъдиха – Мая, Слави, Божков, Цветанов…..като ги обединява едно – всички искат властта не заради народа, а заради самата власт. А хората са толкова отчаяни, че вярват на всеки, който им обещава светло бъдеще. Само дето не уточняват за кого точно е светлото….

Въпросът, който обеща Васил Божков: Ще ме подкрепите ли за политически проект?

Ще ме подкрепите ли за политически проект? Това е въпросът, който търсеният по 18 обвинения Васил Божков зададе в социалните мрежи. ...

Гледам съществуващите политически проекти и кандидат-спасителите. Е, ми не стават. Няма как хора, участвали в политиката, в разграбването на България, удобно мълчали или били придворна опозиция, да променят нещо, освен разбира се, за собствения си живот. Но отчаянието на хората е голямо, след като припознаха дори Васил Божков за спасител. Аз обаче не съм забравила пенсионерите, които си даваха последните пари да търкат талончета и сенчестия бизнес. Такива хора са част от статуквото. Защото нарушиха омертата не заради нас, българите, а заради това, че станаха неудобни на същото това статукво.

И докато си търсим господари, винаги ще оставаме роби. Ние не търсим най-достойните и най-подходящите, за да бъдат наши водачи. Ние си търсим химери. Някой, който да ни спасява, докато ние си седим по къщите, а той се труди в наша полза. Е, не става. И спасяването трябва да е дело на самите нас, защото свободата никога не се поднася наготово. И ако тръгваме в битка за свободата, за живота си, за децата си, за България, трябва да изберем да ни води лидер с качества, който да има за основен приоритет България и народа.

Затова по презумпция са изключени всички, които са свързани със статуквото през последните тридесет години. Видяхме докъде ни докараха – с действия и бездействия. Видяхме какво става, като разчитаме да ни спаси „здрава мъжка ръка“ – спасителят се оказа престъпник и то страхлив и крадлив престъпник, от когото вече десетилетие не можем да се отървем.

Пръв сред равни. Водач и лидер. Не спасител. И трябва да възложим тази задача на хора достойни, чисти и изградили сами живота си. Не заради, а въпреки властта. Хора, които могат да мислят държавнически и имат харизма.

Време е за светлина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Прогноза за времето - 23 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 22 април 2024 г.

Директорът на Народния театър съди Александър Морфов за 100 хил. лв.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com