Пострадалият шофьор в Кресненското дефиле не е спазил указанията на регулировчика

6051
Пострадалият шофьор в Кресненското дефиле не е спазил указанията на регулировчика
Снимка: БГНЕС

Шофьорът на микробус, пострадал в Кресненското дефиле, не е спазил указанията на регулировчика и е навлязъл в участък, по време на извършващо се обрушване в отсечката. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка с информацията, че шофьор на микробус и пътуващи с него граждани, са пострадали от „падащ скален къс“ в Кресненското дефиле.

Шофьорът е навлязъл, без да спазва указанията, в участъка при км 383 на път I-1 – преди малкия тунел, информират от АПИ. агенцията препоръчва на шофьорите да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация и указанията на контролните органи на пътя.

Скала падна върху автомобил в Кресненското дефиле

Двама души пострадаха при пътен инцидент в района на Кресненското дефиле. Това каза Йони Гатовска, временно изпълняваща длъжността гово...

По-рано днес стана янос, че голям къс скала падна върху микробус на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле и рани трима души. Инцидентът стана в ранния следобед днес.

По думите на техническия ръководител на обекта Васил Христов, тъй като багерът се е качил на най-високата част на свлачището, за да сваля инертен материал, временно е въведен режим на спиране на движението, тъй като от ската падат скални късове. Според Христов от двете страни на свлачището са поставени сигналисти, а скоростта е ограничена от 5 март на 40 км, предаде bTV.

Христов също обяснява, че водачът на микробуса не е спрял на подадения сигнал и по думите му едва не го е прегазил. Точно при знака, където движението се отбива по обходен път, при преминаването на буса отгоре пада скален къс с размер 60/40 см и тежащ около 50 кг.

 

Пак тежка катастрофа в Кресна

Двама души са загинали при тежка катастрофа в Кресна, предаде БГНЕС. Пътният инцидент е станал в центъра на град Кресна, пред сградата...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com