Потоп помете Варна: Дете загина, четирима се издирват

52986
Потоп помете Варна: Дете загина, четирима се издирват
Снимка: БГНЕС

Проливен дъжд вали във Варна от 17 ч. досега, предаде БГНЕС.

Реки текат по улиците, в кв. "Аспарухово" няма ток от няколко часа. Именно "Аспарухово" е най-пострадал от дъжда. В центъра от проливния дъжд пораженията са по-малко.

Труп на дете бе открит в района на четвърто управление на полицията в „Аспарухово”, предаде „Фокус”. Тялото на детето се намира на тротоара до полицейското управление. Районът е отцепен. Няма информация как се е случил инцидента. Вероятно се изчакват екипите на спешния медицински център.

Положението в квартал „Аспарухово е бедствено. Главната улица е наводнена. Има завъртени автомобили, които са закъсали и възпрепятстват движението. Има и закъсали автобуси. Отнесена е пътна настилка. В кварталите „Аспарухово и „Галата” няма ток. По улиците почти не може да се преминава, тъй като те са залети с кал. В квартала се чуват се сирени на линейки и полицейски коли.

Баирът в местността Джанвара във Варна се е срутил. Затрупано е пътното платно по пътя за "Аспарухово".

Има много щети по автомобили, някои са отнесени от водата, има случаи и на такива автомобили, които са качени един върху друг. Калната вода изравя асфалта и помита всичко със себе си.

Движението на градския транспорт е спряно. Скъсана е контактната мрежа на тролеите.

Десетки автомобили не могат да се придвижват и трафикът е силно затруднен. Пороят не спира да вали часове наред, засега няма градушка, но няма и вятър, който да разсее облаците. По данни към момента четирима души се издирват.

Проливният дъжд причини проблеми в цялата страна

На 170 сигнала са реагирали екипите на пожарната в страната във връзка с тежката обстановка след дъжда и бурите. 153 от сигналите са за...

Има подаден сигнал за 5-годишно дете и мъж, които се намират в 4-то районно управление в „Аспарухово”, които са се нуждаели от медицинска помощ, но линейките по време на сериозната буря във Варна не са успели да стигнат в квартал „Аспарухово”. Това каза за  „Фокус” директорката на спешна медицинска помощ във Варна д-р Мая Рашева.

Централен щаб в ГДПБЗН работи за координиране на действията за овладяване на ситуацията след обилните валежи в някои области на страната, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вследствие на обилните валежи 30 къщи в Килифарево са наводнени, 11 души са били евакуирани от покривите на засегнати от проливните дъждове сгради. Към момента ситуацията в града се нормализира. Продължават обходите на служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на полицията.

Реката, която минава през Дряново, е излязла от коритото си. Наводнена е централната част на града. Няма застрашени хора.

Обилен дъжд е валял и във Варна. Най-сериозно е положението в кв. „Аспарухово“ в града.

Силният дъжд срути къща в Стара Загора

Проливните дъждове през последната седмица донесоха куп беди и проблеми в цяла България. Не беше подмината и Стара Загора. Част от къщ...

На всички места, където има създадени усложнения от обилните валежи, е създадена необходимата организация. Служителите на МВР работят в съответствие с плановете за действие при подобни ситуации. Централен щаб в ГДПБЗН работи за координиране на действията за овладяване на ситуацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com