Преди внасянето на граждански сигнал срещу Сидеров ще има демонстрация в подкрепа на лидера на "Атака"

13830
Преди внасянето на граждански сигнал срещу Сидеров ще има демонстрация в подкрепа на лидера на "Атака"
Снимка: БГНЕС

След като още вчера стана ясно, че в 13:00 часа възмутени от поведението на Волен Сидеров граждани ще внесат писмен сигнал до главния прокурор Цацаров заради поведението на народния представител, вече е ясно и че един час по-рано ще има демонстрация пред Съдебната палата в подкрепа на Сидеров.

Демонстрацията в подкрепа на лидера на „Атака” ще започне в 12:00 часа. Тя също се организира чрез Facebook, а събитието е озаглавено „Защити Волен Сидеров от поредната провокация”. Над 500 души (579 към момента) са заявили, че ще присъстват, а някои от тях казват, че ще носят униформи.

Мая Манолова: Защо да бързаме със свалянето на имунитета на Сидеров

Не приемам такова аврогантно поведение и няма как това да бъде толерирано. Има правила, които всеки български гражданин трябва да спазв...

В алтернативното събитие, което е известно под надслов "Имунизирай България срещу Волен Сидеров”, ще участват над 2 хил. души – или поне толкова са заявили желание в социалната мрежа Facebook. Организаторът Георги Тодоров специално заявява: „Искам да подчертая, че това не е протест, а подаване на писмен сигнал до главния прокурор във връзка с данни и информация, че г-н Сидеров е извършил престъпление. Разрешение за блокиране на пътни артерии, шествия и манифестации нямаме. Не е и това целта на акцията".

Свидетели на случилото се във Варна говорят

Олга Маринова  е рускиня, от години живее в България и няма българско гражданство. Подчертава, че няма никакви политически пристрастия и мотивът й да разкаже видяното е възмущението, което поведението на депутатите е събудило в нея.

Маринова, която е пътувала в самолета със Сидеров, разказва, че той се държал арогантно и се е заяждал с пасажери. „Когато слязохме от самолета започнаха да се бият с млад мъж, който го нарекъл „простак”. Всички от обкръжението му се нахвърлиха върху него”, обясни тя пред bTV с уточнението, че жени са ритали младежа.

„Сидеров се държа арогантно, закачаше жена в самолета, разхождаше се напред назад, а тя отиде в началото на самолета, наричаше я лъжкиня и не беше приятно. На стюардесите се усмихваше, все е едно нищо не се случва”, допълва картината за скандалния полет Маринова. Спречкването е било с 28-годишна жена, която е културно аташе на Франция в България.

МВР: Ще има върховенство на закона по случая със Сидеров

"Има образувано досъдебно производство по случая с Волен Сидеров във Варна. Законът е спазен. На практика нещата са ясни. За служител...

По думите й когато е влязла в автобуса те са били на средната площадка, а момчето с което се сбили били в края. „Жените го ритаха с крака, а една с кестенява коса риташе и викаше „защо го обиждаш”.

След като групичката изхвърлили момчета от автобуса Сидеров викаше приканил хората наоколо да гледат и да снимат, за да се „знае, че никой не може да бъде обиждан в България”, спомня си още тя. Маринова не е била на мястото с побоя върху полицай.

Историята помни

В биографията на Волен Сидеров фигурират и други словесни и физически сблъсъци - по различни теми и в различни държави. Щрихи от подвизите на националиста припомня следващият материал. Атаката на Волен Сидеров срещу дипломат, полицай и млад мъж не е първата му изява във въздуха. През 2010-та година мишена на националиста е екипажът на полета София - Франкфурт. В този случай удари няма. Националистът само замерял персонала с храна. От самолетната компания и германската полиция тогава описаха случая пестеливо:

„Видимо алкохолизиран 53-годишен българин стана повод за полицейска акция в сряда следобед. Членовете на екипажа съобщиха, че 53-годишният през цялото време се е държал непристойно, когато е бил помолен да закопчае колана си при кацането на самолета, да напусне кухнята на борда и не е искал да заеме мястото си. Освен това, той е хвърлял на земята поднесеното му ядене, непрекъснато е пречел на работата на екипажа и го е обиждал расистки.

Френското посолство поиска извинание от Сидеров, но в последствие се "редактира" и смекчи тона

Посолството на Франция излезе с позиция по скандала на летище Варна с участието на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Френски дипломатич...

Сидеров и депутатите му отбелязаха международна изява и през миналата година. Атакистите си тръгнали със скандал от изискан ресторант в центъра на Брюксел.

„Когато пристигнаха започнаха да поръчват порядъчно количество шампанско и грапа. От един момент нататък алкохолът започна да им идва в повече. Това ескалира в изблици на насилие над преминаващите край тях хора. Викаха сервитьорите като ги замеряха с тапи и въобще тапи хвърчаха из цялото заведение. Заливаха с олио палачинки, които приготвяхме на място за други клиенти. В крайна сметка решихме да им спрем алкохола. Тогава те решиха да си тръгнат, без да платят сметка от около 1530-1600 евро. Наложи ни се да блокираме част от групата в заведението, докато не платят. Маржори Букен

С нрава на националистите са се срещали не само хора от други държави, но и българи с религия, различна от християнството. Митинг на Атака през 2011-та съвпадна с петъчната молитва на мюсюлманите в джамията Баня Башъ в София и завърши с кръв, ранени и задържани:

Известни са и други случаи, в които хора са яли бой при среща с Волен Сидеров. Пътен инцидент на магистрала "Тракия" през 2006-та завършва със синини за 22-годишен мъж. Първо за случилото се беше обвинен тогавашния депутат от атака Павел Чернев, но после стана ясно, че побоят е нанесен от шофьора на Сидеров, който е бил накаран да укрива истината. Според прокуратурата тогава Волен Сидеров е извършил три престъпления, свързани с укриване на истината за инцидента. А срещите на прокурори и съдии със Сидеров по този случай преминаваха в схватки с доведени от него симпатизанти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com