Предлагат ограничения за движението на каруци в Сливен

10005
Предлагат ограничения за движението на каруци в Сливен
Снимка: БГНЕС

Кметът на Сливен предлага на Общинския съвет ограничения за движението на каруци, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Забраната ще обхваща централната градска част, като заедно с това ще се забрани движението на каруци в града от 20.00 ч до 6.00 ч, а в селата - в тъмната част на денонощието.

Сред другите предложения за изменения в Наредбата за обществения ред са още забрана на употребата на алкохол на открити места, ограничения за паркирането на превозни средства над 3,5 тона по улиците на града и др. Администрацията иска още да се забрани на лица под осемнайсетгодишна възраст да влизат в казина и игрални зали. Друго предложение регламентира забраната за употребата на спиртни напитки и слабо алкохолни напитки по всяко време, на открито - по улици, тротоари, площади, паркове и градини, междублокови пространства, дворове на училища, детски ясли и детски градини и на други открити места в общината.

40 деца в неравностойно социално положение в Сливенско ще получават топъл обяд Сливен

Общо 40 деца в неравностойно социално положение, основно сираци и полусираци, от 11 сливенски училища, ще получават топъл обяд за 76 уч...

С промяна в Наредбата ще се забрани използването на пиротехническите средства на обществени места, но ще се допуска използването и по Коледни, новогодишни празници и тържества. Важно предложение в Наредбата е да се въведе забраната за паркирането и домуването по уличната мрежа на града на товарни автомобили с товароносимост над 3,5 тона и автобуси с над 22 пътникоместа. Запазва се размерът на глобите при нарушения, но се предвиждат по-тежки парични санкции при условията на системност в нарушенията.

Целта не е да се налагат високи глоби за първо нарушение, а едва когато има повторност в нарушенията да се прилагат по-големи санкции, мотивират се от общинското ръководство.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com