Прехвърлиха мярката на Евстатиев отново на съда в Пловдив

2323
Прехвърлиха мярката на Евстатиев отново на съда в Пловдив
Снимка: БГНЕС

В Окръжен съд - Пазарджик днес трябваше да се гледа на втора инстанция жалбата за изменение на мярката за неотклонение на Иван Евстатиев, постановена от Районен съд Панагюрище, но, както стана и с предишната жалба, тя ще се гледа в Окръжен съд Пловдив.

Зам.-председателят на Окръжен съд – Пазарджик Александър Александров разпореди преписката по обжалване да бъде изпратена за разглеждане от Окръжен съд – Пловдив. В ранния следобед тя още не беше постъпила в съда, законовият срок да бъде разгледана е до петък.

В сила, очевидно, важат отводите на 15 съдии от Пазарджишкия окръжен съд, които миналия път отказаха да гледат делото заради лични и служебни контакти с обвиняемия. Само двама магистрати тогава не си направиха отвод и поради невъзможност да бъде сформиран въззивен състав, делото беше прекратено и изпратено на ВКС за определяне на компетентен съд. ВКС посочи Окръжен съд Пловдив.

Жалбата за промяна на най-тежката мярка за неотклонение идва след престоя на Иван Евстатиев в МБАЛ Пазарджик и влошено здраве. Според медицинските експертизи и показанията на вещите лица, разгледани на четиричасово заседание на Районен съд Панагюрище, на първа инстанция съдия Диана Стателова пак даде най- тежка мярка с аргумента, че здравното състояние на подсъдимия не е пречка той да бъде в ареста, където ще получава необходимите му лекарства.

Хората от Стрелча, които присъстват на всички съдебни заседания и в Панагюрище, и в Пловдив, бяха и в болницата в Пазарджик, отново ще протестират пред съда, когато бъде насрочено заседанието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com