Превантивно се източват язовирите "Цанков камък" и "Кричим"

20870
Превантивно се източват язовирите "Цанков камък" и "Кричим"

Има източване на язовирите „Цанков камък” и „Кричим”. Това съобщи Атанаска Тунтова, директор на Басейнова дирекция Източно-Беломорски район, предаде Фокус. Според информацията от Язовири и каскади „Въча” това се прави с цел осигуряване на по-големи свободни обеми на язовирите, тъй като се очакват обилни дъждове през следващите денонощия, каза Тунтова.

Очаква се завишаване и на нивата на реките в Кърджали, Смолян и Хасково, според прогнозите. Засега е трудно да се каже с колко, тъй като не е започнало да вали, добави Тунтова.

Очакват се повишения на водните нива в почти цялата страна

Очакват се повишения на водните нива в почти цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. ...

По оперативна информация в Пловдивска област през изминалото денонощие дъждовете са били в малки количества и няма притеснения за високи води. Оперативният щаб на Басейнова дирекция е активиран, съобщи Атанаска Тунтова. Събира се информация от всички възможни места – както от институциите, така и от граждани. Всеки може да звъни на синия телефон на дирекцията и да подава сигнали на сайта и. Целта е да се вземат мерки своевременно.

Изпратени са над 50 предписания на кметове и областни управители на всички места, където има недобра проводимост на реките, за да бъде осигурена тя. По-голямата част от тях са изпълнени, предприети са необходимите мерки. Има и такива, които са помолили за отсрочка на сроковете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com