Привърженици на "Възраждане" протестираха срещу сделката за F-16

4319
Привърженици на "Възраждане" протестираха срещу сделката за F-16
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

С плакати срещу сделката за изтребителите F16 и по повод скандала с НАП малка група протестиращи, сред които лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, демонстрираха пред парламента подкрепа на президентското вето и несъгласие с управляващото мнозинство по време на повторния дебат по ратификацията на договора за изтребителите. По думите на Костадинов „договорът за американските самолети, модел от 1968 г., е национално предателство и не трябва да бъде сключван. Костадинов възрази, че „ще ги платим на куп, без даже да е построен заводът за тяхното произвеждане“ и то с „договор, в който имаме само задължения и никакво право“.

„Който смята, че е нормално да се използва обществения ресурс, за да се откупи сегашния министър председател на държавата от американския президент, защото буквално става дума за откуп или подкуп, както и да го наречем няма да сбъркаме, има своето право, но и ние, които не мислим по този начин, имаме правото да сме тук“, заяви Костадинов.

Главният секретар на президента: Цената за F-16 може да се промени едностранно от САЩ

"Цената на самолетите F-16 може да бъде променена едностранно от САЩ, а така също и срокът за доставка." Това каза главният секретар на...

Той обясни слабото присъствие на протеста с това, че бил спонтанен по негово съобщение във Facebook. Друго негово обяснение е „провежданата вече 30 години пропаганда, че от българите нищо не зависи и каквото и да правят нищо няма да се промени“.

„Само за две седмици сегашното правителство първо ни загроби с 2,5 млрд. лв., второ - опитва се да унищожи цял един отрасъл в държавата с измислената свинска чума, трето – премахна машинното гласуване като направи един мини държавен преврат, четвърто – спря опитите да бъде повишено заплащането и помощите на семействата за второ и трето дете и т.н.“, заизрежда Костадинов. „Тъй като огромна част от хората не вярват, че нещо от тях зависи, те приемат всичко това с мъртвешко вцепенение и примирение, което може да не ни харесва, но единственото, което можем да правим е да се опитваме да събудим вярата в хората, показвайки им, че не всички са толкова примирени, заспали и доволни от случващото се в държавата“, добави той.

Костадинов изрази недоумение от липсата на санкции и отговорност за теча на данни от НАП и скандала около служба „Военна информация“: „Оказва се на практика, че не само държавата, но и гражданите нямат тайни. „За държавата е ясно – шпионират ни, ние самите сме си предали нашите интереси, но да оставим безнаказано това, че личните данни на 5 млн. активни граждани - работници и работодатели изтекоха в интернет без абсолютно никакви санкции… „Възраждане“ беше наказана да плати 10 000 лева заради това, че един подпис от общо 5500, положени в подписка на „Възраждане“ преди три години и половина е намерен за некоректно положен, изтъкна за сравнение той. „Само за един подпис ни глобиха 10 000 лева, а тук говорим за 5 млн. лични данни – имена, банкови сметки, какво има в тези банкови сметки също така, бизнеси, собственост, всичко и … нещо да последва? Някой да пое отговорност? Не“, възрази Костадинов.

Министерството на отбраната обясни в 18 страници за F-16 - всъщност няма фиксирана цена

Интензивният политически огън относно закупуването на изтребителите F-16 не спира, след като късно снощи Министерството на отбраната (М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com