X
 
 

Проф. Александър Маринов: ЕС налага двоен стандарт

1378 1
photo of Проф. Александър Маринов: ЕС налага двоен стандарт
Снимка: Pixabay
Двойният стандарт, проявяван от Запада и ЕС, става заразителен и се превръща в норма за поведение у нас. Това каза за „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов. Той определи двойният стандарт като алиби и пример за управляващите в България. Проф. Александър Маринов коментира и явлението „двоен стандарт“ спрямо майките на децата с увреждания.

„Всяка конкретна общност – териториална, социална, професионална – има пълното право да изисква от властта аргументи и отчет за изразходването на публичните средства. Въпросът е не да се отделят едни пари, които освен това не стигат. Ако политиката не се промени, в конкретния случай определени социални политики спрямо хората с увреждания или в неравностойно положение, тези пари ще изтекат както вода в пясъка в пустиня и нещо няма да се промени.

Майките на децата с увреждания са абсолютно прави, когато казват, че не просто искат една финансова „порция“, а искат промяна на правилата и нормативите на държавата“, обясни проф. Александър Маринов. Според него силите, които действат за промяна и общественият натиск в страната нарастват. В България има нужда от смяна на модела на управление и властта да се упражнява в интерес на обществото, допълни той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
    Е как да се смени модела в полза на обществото, когато обществото не си ползва правото "...да изисква от властта аргументи и отчет за изразходването на публичните средства..."? Кой ще тръгне да дава отчет когато никой не му го иска. Нали точно за това всички политици се стремят да разединяват обществото на безброй партии? За да не им се търси отчет.
Последно в Актуално