Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проф. Даниел Вълчев за мерките: Непредвидимостта започва да придобива страховити размери

11 декември 2020, 19:40 часа • 3532 прочитания

За съжаление правителството показва тотална липса на разумни приоритети при измислянето и прилагането на мерките. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ проф. Даниел Вълчев – декан на Юридическия факултет на Софийския университет.

„Когато университетът беше полузатворен, с много разредени лекции, дискотеките си работеха без ограничения. Когато гимназиите бяха затворени, бинго залите и казината бяха напълно отворени“, припомни той.

„Преди да изпаднем в тази сложна епидемична ситуация, имаше очаквания, че дигиталната революция и развитието на комуникациите в някаква перспектива ще намали ролята на учителя и университетския преподавател. Едно от малкото хубави неща е, че разбрахме, че човешкото общуване има своята стойност“, коментира Даниел Вълчев.

По думите му работата на учителя в съвременния свят не е толкова да дава информация. „Някой би трябвало да задава стандартите кое е истина, кое е лъжа, за процеса чрез който ние достигаме да Питагоровата теорема“, отбеляза той.

„Непредвидимостта започва да придобива някакви страховити размери. Как е възможно на 21 декември да има нова група мерки, но никой да не каже какви са критериите, по които тези мерки ще се вземат“, заяви Даниел Вълчев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес